Ελλείψεις προσωπικού στις Φυλακές Κομοτηνής

Αναγκαία η άμεση ενίσχυση της εξωτερικής φρουράς των φυλακών – Οι υπάλληλοι βγαίνουν σε σύνταξη, χωρίς να αναπληρώνονται

Την αναγκαιότητα κάλυψης των τεράστιων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρουράς των Δικαστικών Φυλακών Κομοτηνής επισήμανε ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Παπαχίντζος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχίντζο παρά το γεγονός ότι πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα τέσσερις νέοι υπάλληλοι αποσπάσεις και συνταξιοδοτήσεις δημιουργούν νέες ανάγκες.

Έχοντας ως καθήκον τη φρούρηση του καταστήματος κράτησης, τη φρούρηση του περιμετρικού χώρου, τις μεταγωγές στα νοσοκομεία και στα δικαστήρια, καθώς επίσης και τις φυλάξεις στα νοσοκομεία όταν ο κρατούμενος έχει ασθενήσει η ενίσχυσή τους κρίνεται αναγκαία.

- Advertisement -

Ένα χρόνο μετά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν το βασικότερο αίτημα, που ήταν η ολοκλήρωση της προκήρυξης 6 Κ, η οποία ενώ είχε βγει από το 2018 και σχεδόν για τρία χρόνια τότε δεν είχε υλοποιηθεί, σήμερα ολοκληρώνεται και σύντομο χρονικό διάστημα οι νεοπροσληφθέντες θα καλύψουν τα κενά.

«Και με αυτή την εξέλιξη όμως δεν λύνεται τίποτα γιατί ενώ μας έρχονται τέσσερις (4) συνάδελφοι με αποσπάσεις έχουν φύγει τρεις (3) το κενό θα εξακολουθήσει να παραμένει και θα είναι πολύ μεγαλύτερο», είπε ο κ. Παπαχίντζος.
Παράλληλα, επισήμανε ότι το έλλειμμα στις οργανικές θέσεις είναι πάνω από 30% με την γήρανση του υπηρετούντος προσωπικού να το διογκώνει ακόμη περισσότερο. «Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία υλοποίησης των επικείμενων προσλήψεων, δεν θα πρέπει να αργήσει όπως η υλοποίηση της 6 Κ, καθώς θα έχει συνταξιοδοτηθεί ένα μεγάλο μέρος των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων»,είπε.

Από το προσωπικό που ήδη υπηρετεί το 30% έχει ήδη συμπληρώσει τα όρια συνταξιοδότησης, που σημαίνει ότι φεύγουν σε σύνταξη και με αυτούς τους ρυθμούς αναπλήρωσης του ήδη υπηρετούντος προσωπικού πάντα, προέβλεψε, πως θα υπάρχουν κενά.

Μαρία Νικολάου

ΕΡΤ Κομοτηνής

Thursday, June 11, 2026
spot_img

Latest News

Μουντιάλ 2026: Ξεκινάει η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου

Η καρδιά του πλανήτη χτυπά από σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου, στα γήπεδα του Μεξικού, του Καναδά και των Ηνωμένων...

More Articles Like This