9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 6, 2026

ΕΠΤΑ (7) ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Τι καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις, η μία για την Κεντρική Μακεδονία και η άλλη για την Ανατ. Μακεδονία-Θράκη – Στο 30,1% η ΝΔ έναντι 22,9% του ΣYΡΙΖΑ – Πλήρης σιωπή από τα Αθηναϊκά κανάλια για την γαλάζια Βόρειο Ελλάδα

dimoskopisi-amth samaras-nea

Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που αφορούν τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (η πρώτη) και τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (η δεύτερη).

Οι δύο δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται στον ιστότοπο “newpost” και σύμφωνα με αυτή της εταιρείας “Interview”, στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας η ΝΔ προηγείται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με 28,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

- Advertisement -

Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 6,7%, στην τέταρτη το ΠΑΣΟΚ με 4,7%, στην πέμπτη το Ποτάμι με 4,4% και στην έκτη το ΚΚΕ με 3,9%.

Εκτός βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,1%, το ΚΙΔΗΣΟ με 0,8% και η ΔΗΜΑΡ 0,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,7%, με τους αναποφάσιστους να βρίσκονται στο 13,4% (άκυρο/λευκό 7,4%).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 43% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην ερώτηση ποιος από τους Σαμαρά ή Τσίπρα μπορεί αν διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές, το 45% απαντά ο Αντ. Σαμαράς, το 26% ο Αλ. Τσίπρας, ένα 22% κανένας, 5% άλλος και 2% ΔΓ/ΔΑ.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η συσπείρωση της ΝΔ είναι στο 74% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ στο 75%.

Σε δημοσκόπηση της Καπα Research στους νομούς Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η ΝΔ συγκεντρώνει 30,1% έναντι 22,9% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανεβαίνει στις 7,2 μονάδες.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, το Ποτάμι με 4,4%, και το ΚΚΕ 3%.

Ακολουθούν το ΚΙΔΗΣΟ με 2,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 17,5%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,8%, ενώ άκυρο/λευκό επιλέγει το 2,4%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 45,2% έναντι 27,1% του Αλέξη Τσίπρα (24,2% απάντησε κανένας).

***

Σημείωση Ε.Θ.

Επιβεβαιώνονται λοιπόν οι πληροφορίες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για την πρωτιά που σημειώνει στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Βορείου Ελλάδος, η Νέα Δημοκρατία.

Και όπως έχουμε αναφέρει, για τις μετρήσεις αυτές, δεν ακούγεται το παραμικρό από τα Αθηναϊκά κανάλια, που σχεδόν καθημερινά μας βομβαρδίζουν με δημοσκοπήσεις φιλικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, για να… “εμπεδώσουμε” οι πανέλληνες, ότι η Αριστερά έρχεται καλπάζοντας προς την εξουσία.

Σ.Κ.

Wednesday, May 6, 2026
spot_img
spot_img

Latest News

«Κ’ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΥ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922, Αίτια και συνέπειες μιας καταστροφής

Συλλογικό Έργο Η Μικρασιατική Εκστρατεία υπήρξε το μεγαλύτερο και πλέον πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος, με διαστάσεις...
spot_img

More Articles Like This