9.4 C
Alexandroupoli
Monday, October 13, 2025

Η (νέα) Θρακιώτικη γαστρονομία να γίνει «μοχλός» ανάπτυξης   

Το ταξίδι στο γεωγραφικό κέντρο της γαστρονομίας της παγκόσμιας ηγέτιδας στο χώρο , στην Ιταλία και στην περιοχή Emilia Romagna όπου παράγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ιταλικά τρόφιμα προκάλεσε σκέψεις.

Η Θράκη μπορεί να μην είναι ο προορισμός με τις καλύτερες παραλίες, τα πιο ορεινά τοπία, τα εκθαμβωτικά αρχαιολογικά ευρήματα, την κοσμοπολίτικη κίνηση , έχει όμως τις προδιαγραφές να γίνει ο Πιο Νόστιμος Προορισμός της χώρας. (Best Culinary Destination)

Η Θρακη ένα αμάλγαμα πληθυσμών διαφορετικών καταγωγών , το σημείο που ενώνεται η Δύση και η Ανατολή , ένα σταυροδρόμι γεύσεων.

Πως θα γίνει ο προορισμός που θα πρέπει να επισκεφτεί κανείς για να ζήσει μοναδικές γευστικές εμπειρίες;

- Advertisement -

Με επιμονή και υπομονή. Με γνώση της γευστικής παράδοσης και προσαρμογής της στις σύγχρονες γευστικές τάσεις. Πάνω από όλα με διάθεση για καινοτομία και πειραματισμό.

Στην Θρακη παράγονται εξαιρετικά προϊόντα που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στις κουζίνες όλων των χωρών εστίασης της περιοχής.

Όχι απαραίτητα με γευστικές προτάσεις προσκολλημένες στο παρελθόν αλλά ως κομμάτι μιας συνολικής αναβαθμισμένης γευστικής πρότασης.

Εδώ έρχεται το (νέα) του τίτλου .

Προφανώς και θέλοντας να προσελκύσουμε ένα διεθνές κοινό που θα επισκεφτεί τον Πιο Νόστιμο Προορισμό της χώρας δεν μπορούμε να έχουμε αγκυλώσεις στις γεύσεις και θα χρειαστούμε ένα συνδυασμό υλών και υλικών τόσο τοπικών αλλά και διεθνών . Όμως αν επιμείνουμε και επιλέξουμε όλα τα υλικά με γνώμονα την ποιότητα και την γεύση το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα μετατρέπεται ως θετική εμπειρία στον καταναλωτή τουρίστα.

Οι θετικές γαστρονομικές εμπειριες ενός επισκέπτη προσθέτουν πόντους στην συνολική ταξιδιωτική εμπειρία και αυτό βοηθαει στην ανάπτυξη του τουριστικού προορισμού.

Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν φυσικά σε μια νύχτα. Όμως όπως έχει αποδειχθεί και σε φωτεινές εξαιρέσεις επιχειρήσεων εστίασης της περιοχής που αναβάθμισαν την γευστική εμπειρία των πελατών τους και κέρδισαν το στοίχημα της επαναληψιμότητας είναι ο δρόμος για την επιτυχία.

Ποσό δε μάλλον αν αυτή η συνολική προσπάθεια των επαγγελματιών συνδυαστεί με οργανωμένες δράσεις από τους φορείς της περιοχής , Δήμους , Περιφέρεια, Επιμελητήρια στοχευμένα προς την κατεύθυνση του Best Culinary Destination και φυσικά με την βοήθεια των εργαλείων social media όπου όπως όλοι βλέπουμε κυριαρχούν η γαστρονομία και οι ταξιδιωτικές εμπειρίες σε σχέση με αυτή.

Δήμος Παπαράδης

Αλεξανδρούπολη

Monday, October 13, 2025

Latest News

Χρυσό μετάλλιο για τον Αλεξανδρουπολίτη Αλέξανδρο Κοκκίνη!

Στα 400 μέτρα κατηγορίας Μ40, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Masters 2025 Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαϊκό...

More Articles Like This