9.4 C
Alexandroupoli
Monday, May 18, 2026

Ιστορικό επίτευγμα για την ανδρική ομάδα πόλο του ΝΟΑ

Για πρώτη φορά, ομάδα της Αλεξανδρούπολης διεκδικεί την άνοδο στην Α2 πόλο ανδρών!

Μια ιστορική επιτυχία για τον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης σημείωσε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ), καθώς εξασφάλισε για πρώτη φορά την πρόκρισή του στην τελική φάση των play off της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών στην υδατοσφαίριση, μπαίνοντας δυναμικά σε τροχιά ανόδου για την Α2. Ένα επίτευγμα που καμία ομάδα του αθλήματος της πρωτεύουσας του Έβρου δεν είχε πετύχει μέχρι σήμερα.

Η πρόκριση «σφραγίστηκε» το απόγευμα της Κυριακής (17/5) στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας στον Βόλο, όπου ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του 1ου ομίλου της Β’ φάσης. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατέλαβε τη 2η θέση του ομίλου, συγκεντρώνοντας δύο νίκες και μία ήττα.

Τα αποτελέσματα του ΝΟΑ:

- Advertisement -
  • ΝΟΑ – ΣΚ Ροή: 7-15
  • ΝΟΑ – ΟΕΑ/ΝΑ Βόλου: 32-5
  • Μαρούσι – ΝΟΑ: 12-13

Ο δρόμος προς την Α2 (Waterpolo League 2)

Η τελική φάση των play off θα διεξαχθεί το διήμερο 6-7 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας:

  1. ΝΟ Αλεξανδρούπολης
  2. ΣΚ Ροή
  3. Παναιτωλικός ΓΦΣ
  4. ΑΟΝΣ Μίλων

Οι τέσσερις φιναλίστ θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα. Ο σύλλογος που θα καταλάβει την 1η θέση στη βαθμολογία κερδίζει απευθείας το «εισιτήριο» για την Α2 Κατηγορία.

Παράλληλα, μια ευκαιρία θα έχει και ο δεύτερος της βαθμολογίας, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ τη Νίκη Βόλου, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της έδρας, για μια επιπλέον θέση στην ανώτερη κατηγορία της επόμενης περιόδου.

Με την επιτυχία αυτή, ο ΝΟΑ γίνεται το πρώτο σωματείο υδατοσφαίρισης από την Αλεξανδρούπολη που φτάνει σε τελική φάση διεκδίκησης ανόδου στην Α2. Το φετινό «ταξίδι» της ομάδας συνεχίζεται, με τους αθλητές και το τεχνικό επιτελείο να δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για το μεγάλο άλμα.

Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» μίλησε ο «μαέστρος» αυτής της ιστορικής προσπάθειας, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΝΟΑ, Θοδωρής Τζουμάρης. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε τους καθοριστικούς παράγοντες που οδήγησαν το συγκρότημα της Αλεξανδρούπολης σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία, ενώ έστειλε και μήνυμα ενόψει της συνέχειας, τονίζοντας με έμφαση ότι ο ΝΟΑ θα παρουσιαστεί απόλυτα ανταγωνιστικός στην τελική φάση, διεκδικώντας μέχρι τέλους το «εισιτήριο» για την Α2 κατηγορία.

«Ουδέποτε στην ιστορία του αθλήματος στην πόλη δεν έχουμε διεκδικήσει είσοδο σε τόσο ψηλή κατηγορία, εν προκειμένω στην Α2. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με το ΝΟΑ. Θα συναντηθούμε οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας από τις 34 που ξεκινήσαμε αυτόν τον μαραθώνιο. Αντικειμενικά, είναι οι τέσσερις καλύτερεςομάδες και είμαστε στα ίδια επίπεδα. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί, ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο βάρος των παιχνιδιών και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα και να έχει η πόλη στη δεύτερη τάξη εθνική κατηγορία της υδατοσφαίρισης, μια ομάδα».

Όσον αφορά τους παράγοντες που έδωσαν στο ΝΟΑ την ευκαιρία να ονειρεύεται την Α2, ο κ. Τζουμάρης είπε: «Οι επαρχιακές ομάδες στο συγκεκριμένο άθλημα, για να μπορέσουν να έχουν τόσο υψηλές βλέψεις, δεν μπορούν να στηριχτούν στο ντόπιο δυναμικό. Πρέπει να κάνεις προσθήκες άλλων παιχτών, προφανώς από άλλες περιοχές, οι οποίοι να σου δώσουν το κάτι παραπάνω. Αυτό έγινε φέτος στο ΝΟΑ. Έχουμε προσθήκες με παίχτες οι οποίοι έχουν παραστάσεις από το πολύ ψηλό επίπεδο της Ελλάδας, το ψηλότερο. Έχουμε και πρωταθλητή Ελλάδας στην ομάδα, παλαιότερα, με τον Ολυμπιακό. Και αυτό οφείλεται κατά πρώτον λόγο στη διοίκηση του ΝΟΑ και κυρίως στον Πρόεδρο της διοίκησης, τον κύριο Μιχάλη Κούγκουλο. Γι’ αυτό και η ομάδα δείχνει αυτή τη δυναμική που δείχνει. Ίσως σε μερικά χρόνια να μπορέσουμε κι εμείς από εδώ να βγάλουμε κάποιους αθλητές οι οποίοι να πλαισιώνουν αυτή την προσπάθεια».

Υποψήφια η Αλεξανδρούπολη για την διεξαγωγή του Final-4 του πρωταθλήματος

Όπως ανέφερε ο προπονητής της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του ΝΟΑ, ο σύλλογος έχει προτείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» για την διεξαγωγή του Final-4, καθώς όλα τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στο ίδιο κολυμβητήριο το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου. 

Η διοίκηση του ΝΟΑ έχει πραγματοποιήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την διεξαγωγή του τουρνουά στην Αλεξανδρούπολη και περιμένει την τελική απόφαση από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ). 

Aλέξανδρος Κεσανλής

Monday, May 18, 2026
spot_img
spot_img

Latest News

Ασταμάτητος ο Ντούμας: Κατέκτησε την κορυφή και στα 50μ. πρόσθιο!

Μέσα σε ένα 24ωρο, ο νεαρός κολυμβητής από την Αλεξανδρούπολη πανηγύρισε δύο χρυσά μετάλλια στο ΟΑΚΑ, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο...
spot_img

More Articles Like This