Τι δήλωσε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Έβρου, Γιάννης Καλογιαντσίδης, για τις αποζημιώσεις από τις πυρκαγιές του 2023

Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» μίλησε ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Έβρου «Η Κυψέλη», Γιάννης Καλογιαντσίδης, αναφορικά με την μαραθώνια συνάντηση που είχαν την Δευτέρα με τον Πρωθυπουργό και συμμετείχαν και οι Μελισσοκόμοι μαζί με τους αγρότες.

Όπως μάς ενημέρωσε ο κ. Καλογιαντσίδης, τους μελισσοκόμους εκπροσωπούσε ο Κώστας Λεονταράκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας έκανε λόγο για μία «καλή και παραγωγική συζήτηση» κατά την διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν πάρα πολλά θέματα.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες ανέφεραν ότι δεν έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από αυτήν την συνάντηση.
Πέραν τούτων όμως, σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023 στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Καλογιαντσίδης σημείωσε ότι έχει καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ στους μελισσοκόμους μόνο ένας μέρος (το 60-70-%) και όχι ολόκληρο το ποσό.

«Η αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου μέσω του μέτρου 5.2 αποδείχθηκε ένα φιάσκο. Ενώ πληρώθηκαν αρχικά τα τιμολόγια με 60 ευρώ το μελίσσι για να αντικατασταθεί το ζωικό κεφάλαιο, εντέλει οι δικαιούχοι έλαβαν μόλις 11 ευρώ ανά μελίσσι. Αυτό, όπως είναι λογικό, προκάλεσε απογοήτευση στους πληγέντες μελισσοκόμους, καθώς το μέτρο προοριζόταν για πλήρη αποκατάσταση από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μαρίνα Κωστοπούλου





