Τόσο το κέντρο, όσο και οι παραλιακοί δρόμοι της πόλης – Μήπως δεν είναι σωστά ρυθμισμένος ο φωτισμός;

Στο σκοτάδι ήταν βυθισμένο ένα μεγάλο κομμάτι της Αλεξανδρούπολης το βραδάκι της Τρίτη 30 Ιουνίου. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το πλέον κεντρικό κομμάτι της πόλης, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του Πάρκου της Ακαδημίας, δεν λειτουργούσαν οι δημοτικοί στύλοι φωτισμού. Τα μόνα φώτα προέρχονταν από τα παρακείμενα καταστήματα και τα διερχόμενα οχήματα.
Και δεν ήταν μόνο αυτή η πλευρά της πόλης σκοτεινή. Όλοι οι κάθετοι δρόμοι (Ροδόπης, Κρήτης, Σαμοθράκης και Έλλης) προς το παραλιακό μέτωπο (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου) ήταν επίσης σκοτεινοί. Μάλιστα, όπως είναι γνωστό πρόκειται για δρόμους εξαιρετικά τουριστικούς αυτήν την περίοδο, με πλήθος ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στην περιοχή.

Πρόκειται για βλάβη ή αστοχία στο δημοτικό δίκτυο φωτισμού; Έχει οριστεί να ανάβουν οι στύλοι αργότερα λόγω θερινής ώρας; Διαπιστώσαμε ότι λίγο μετά τις 10 μ.μ. άναψαν τα φώτα στο Λοξό στο ύψος του Πάρκου Ανατολικής Θράκης.
Υπενθυμίζουμε πως έχει περάσει μόλις ένας μήνας όταν λάβαμε επιστολή αναγνώστη της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», που κατήγγειλε την ίδια κατάσταση (απόλυτο σκοτάδι) και στην περιοχή γύρω από το Πάρκο Ανατολικής Θράκης.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να επιληφθεί του ζητήματος άμεσα εν μέσω τουριστικής σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας πλήθος κόσμου επιλέγει την Αλεξανδρούπολη ως προορισμό διακοπών και όχι μόνο.
Μαρίνα Κωστοπούλου



