
Σε αποκλεισμό του Τελωνείου των Κήπων προχώρησαν χτες οι αγρότες του νοτίου Έβρου, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 13/2.
Οι αγρότες θεωρούν ότι η κυβέρνηση τούς έδωσε ψίχουλα, ενώ τονίζουν ότι θα έπρεπε η Πολιτεία να ενισχύσει τον Έβρο, μια ακριτική περιοχή, προκειμένου όλοι να παραμείνουν στα χωριά τους.
Όπως δηλώνουν στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ οι αγρότες, δεν έχει στηριχθεί ο νομός, κι έτσι πολλοί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και να μεταναστεύσουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδος ή και του εξωτερικού.
Οι συντονιστικές επιτροπές Έβρου και Ροδόπης πραγματοποιούν συνεχώς συσκέψεις για να δουν πώς θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους.
Οι αγρότες του Έβρου ωστόσο, ζητούν ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτως ώστε να του θέσουν τα χρόνια προβλήματα που αφορούν τόσο τον αγροτικό κόσμο, όσο και το δημογραφικό.
Σημειώνεται πως τα τρακτέρ θα παραμείνουν στο Τελωνείο των Κήπων, για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Τέλος, οι αγρότες του βορείου Έβρου απέκλεισαν χτες το βράδυ και την Γέφυρα των Καστανεών.
Τάσος Παλαιστίδης




