9.4 C
Alexandroupoli
Friday, October 31, 2025

Νέος Περιφερειάρχης της ΑΜ-Θ εξελέγη ο κ. Χρήστος Μέτιος

Κατά την ψηφοφορία της Κυριακής ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, επικράτησε με 20 ψήφους έναντι 16 που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κων/νος Ζαγναφέρης

metios-xristos-perifereiarxis-a-m-th eklogi-neou-perifereiarxiΟ Χρήστος Μέτιος εξελέγη την Κυριακή νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη θέση του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη.

Ο κ. Μέτιος, μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, εξελέγη περιφερειάρχης κατά τη δεύτερη ψηφοφορία λαμβάνοντας 20 ψήφους έναντι 16 που έλαβε ο χωρικός αντιπεριφερειαρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Μέτιος τόνισε ότι θα υπηρετήσει με πνεύμα ενότητας και συνέπειας τις αρχές του εκλιπόντος εκλεγμένου περιφερειάρχη, ότι η διοίκηση του θα είναι συνεκτική και ότι θα έχουν ρόλο όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

- Advertisement -

Ο κ. Μέτιος επιβεβαίωσε τις επαφές που είχαν όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες με τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ., πρόσθεσε όμως ότι «το αποτέλεσμα αντανακλά τη βούληση των περιφερειακών συμβούλων και δεν καθορίστηκε από εξωγενείς παράγοντες».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαγναφέρης αναγνώρισε το αποτέλεσμα της ενδοπαραταξιακής κάλπης των συμβούλων της «Περιφερειακής Αναγέννησης», έσπευσε ωστόσο να σημειώσει με νόημα ότι υπήρξαν παρεμβάσεις από τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. που καθόρισαν το αποτέλεσμα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥ

Γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης το 2014.

Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής από το 2006 μέχρι το 2014. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής.

Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης την περίοδο 1998 – 2002.

Εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Απριλίου 2016.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού και διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ και της ΕΦΕΕ.

Δίδαξε μαθηματικά για πολλά χρόνια και παράλληλα εργαζόταν για την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στη Ροδόπη.

Είναι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.

Σημειώνουμε ότι υποψηφιότητα είχαν θέσει  οι: Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ξάνθης, Μαρκόπουλος Θεόδωρος – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας, Μέτιος Χρήστος – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης και Πέτροβιτς Δημήτριος – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου.

Στη πρώτη ψηφοφορία έλαβαν:

• Μέτιος Χρήστος 17

• Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος 7

• Πέτροβιτς Δημήτριος 7

• Μαρκόπουλος Θεόδωρος 5

Στην πρώτη ψηφοφορία δεν επιτεύχθηκε η απόλυτη πλειοψηφία του 50% + 1 (19 ψήφοι) γι’ αυτό ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία, από την οποία αποσύρθηκαν οι κύριοι Πέτροβιτς και Μαρκόπουλος.

Στη δεύτερη ψηφοφορία ο Χρήστος Μέτιος με 20 ψήφους επικράτησε του Κώστα Ζαγναφέρη που έλαβε 16 ψήφους.

Friday, October 31, 2025

Latest News

ΕΠ.ΟΠ.: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μοριοδότησης των υποψηφίων

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαγωνισμού πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στο Πολεμικό...
spot_img

More Articles Like This