9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, April 8, 2026

Ξηλώνουν τις Ελληνικές και Αρμένικες επιγραφές

Με απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης – Από εδώ και στο εξής, οι πινακίδες θα αναγράφονται μόνον στην Τουρκική γλώσσα

ioakimio ZAPPEIO-LYKEIO-KONSTANTINOUPOLHS

Από δω και στο εξής ΜΟΝΟ στην τουρκική γλώσσα οι επιγραφές στην Τουρκία!!! Ακούτε προσκυνημένοι νενέκοι σε Ελλάδα και Κύπρο;;;

Με απόφαση της Άγκυρας όλες οι επιγραφές μειονοτικών Ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να είναι στην τουρκική γλώσσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Taraf”.

- Advertisement -

Σε διαφορετική περίπτωση θα ξηλώνονται και θα μπαίνουν στην θέση τους επιγραφές μόνο στην τουρκική γλώσσα, όπως δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, με απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας που επισημοποιήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση αλλάζει το μέχρι σήμερα καθεστώς της ονοματολογίας και των δημοσίων επιγραφών που είναι αναρτημένες στις εισόδους των μειονοτικών σχολείων στην μητρική γλώσσα των μειονοτήτων.

Στο δημοσίευμα αναϕέρονται και κάποια μειονοτικά σχολεία και ιδρύματα από όπου θα αρχίσει αμέσως η εϕαρμογή του νέου νόμου της γλωσσικής τουρκοποίησης.

Τα σχολικά ιδρύματα, σύμϕωνα με την τουρκική εϕημερίδα, είναι: το Ελληνικό Ιωακείμειο Λύκειο Θηλέων, Το Ζάππειο Λύκειο, το Ζωγράϕειο Λύκειο και Εμπορική Σχολή, το Αρμένικο Λύκειο Esayan, το Αρμένικο Λύκειο Getronagan και τα αρμενικά σχολικά ιδρύματα, Nynyan και SurtHaç.

eleysis-ellinwn.gr

Wednesday, April 8, 2026
spot_img
spot_img

Latest News

Υπήρχε κάποτε και η Εβδομάς των Παθών…

Δεν υπήρχαν τα πολυκαταστήματα, οι διαφημίσεις, όλη αυτή η καταναλωτική μανία, με τα κινητά και τα σόσιαλ- Υπήρχε όμως, δυνατή...
spot_img

More Articles Like This