9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, March 14, 2026

Πληρωμές από τον «ΕΛΓΑ» στους ελαιοπαραγωγούς

Αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, για τις ζημιές από την Πύρινη Λαίλαπα το καλοκαίρι του 2023

Μετά από συνεργασία που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ανακοινώνονται νέες πληρωμές για ζημιές του 2023.

Συγκεκριμένα:

• Σήμερα Τρίτη 2α Απριλίου 2024 και ώρα 12:00, καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ 60 εκ.€ για αποζημιώσεις έτους 2023.

- Advertisement -

Με την πληρωμή αυτή έχουν καταβληθεί σε διάστημα δύο   μηνών 130 εκ.€ στους παραγωγούς ενώ προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόμενων αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του Ά εξαμήνου του 2024.

• Την Τετάρτη 3η Απριλίου 2024 και ώρα 12:00, καταβάλλονται μέσω του ΕΛΓΑ, από την Κρατική Αρωγή, 16 εκ.€, ως προκαταβολές αποζημιώσεων στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου, κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, για τις καταστροφές τις οποίες υπέστησαν από την πύρινη λαίλαπα το καλοκαίρι 2023, στις Περιφερειακές Ενότητες, Δωδεκανήσου-Ρόδου, Μαγνησίας και Έβρου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

«Το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΑ δικαιώνουν τις προσδοκίες των αγροτών. Με συνέπεια και συστηματική προσπάθεια, τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα και με τις πληρωμές που κάνουμε συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παραγωγών μας».

spot_img
spot_img
Saturday, March 14, 2026

Latest News

«Παρέα με τη Φένια»: Ελληνικό σχολείο στο Λονδίνο ζητά τη βοήθεια της Θράκης

Σε έκκληση βοήθειας προχὠρησε το σχολείο του Τίμιου Σταυρού στο Λονδίνο μέσα από την εκπομπή "Παρέα με τη Φένια" στο...
spot_img
spot_img

More Articles Like This