9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, March 4, 2026

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η 3η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΙ-ΑΜΘ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Τμήμα Νοσηλευτικής – Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων, ενώ ζητείται η δημιουργία και δευτέρας ειδικότητος – Καιρός να επιδείξει η Κυβέρνηση, πραγματικό ενδιαφέρον για τον Έβρο 

Η ενίσχυση της 3ης Έδρας του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Διδυμότειχο βασική προτεραιότητα για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.

Επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα, συνήθως μέχρι τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου κάθε χρόνο, καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας οι θέσεις των εισακτέων σπουδαστών σε Τμήματα των ΑΕΙ-ΤΕΙ.

- Advertisement -

Επειδή το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, για το Τμήμα Νοσηλευτικής, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.), του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Διδυμότειχο, ο αριθμός των εισακτέων είχε καθοριστεί σε 220 σπουδαστές.

Επειδή επίσης κατά το ίδιο έτος συμπληρώθηκαν ήδη 10 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας του Τμήματος Νοσηλευτικής και επειδή το επόμενο έτος είναι η αρχή της 2ης 10ετούς λειτουργίας του, απαιτείται αυτή η λειτουργία να ενισχυθεί με το διορισμό του απαραίτητου εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού και να συμπληρωθεί με την ανέγερση σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επειδή ακόμα για την ενίσχυση αυτής της 3ης Έδρας του ΤΕΙ ΑΜΘ στο Διδυμότειχο αλλά παράλληλα και της εθνικά ευαίσθητης μεθόριας περιοχής του, απαιτείται κατά το προσεχές έτος 2017-2018 μια κατ’ ελάχιστον αύξηση του αριθμού των εισακτέων κατά 50 σπουδαστές.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Επιβάλλεται η άσκηση ανυποχώρητης αξίωσης προς το Υπουργείο Παιδείας μέσω των θεσμικών φορέων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης όπως και της Διοίκησης του ΤΕΙ ΑΜΘ, για μια καταρχήν αύξηση του αριθμού των εισακτέων από 220 σε 270, με μετρήσιμα οφέλη για όλο τον μεθόριο Δήμο Διδυμοτείχου.

Επίσης επιβάλλεται μέσω έγκαιρης εκπόνησης σχετικής μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας, να απαιτηθεί η ίδρυση και λειτουργία από το 2018 νέου 2ου Τμήματος παρεμφερούς γνωστικού αντικειμένου, ώστε η μονοτμηματική Σ.Ε.Υ.Π. και κατά τύπον σήμερα Σχολή να καταστεί πλέον και κατ’ ουσίαν Σχολή με 2 Τμήματα.

Όμως επιβάλλεται επιτέλους και η διόρθωση της πινακίδας του Ιδρύματος που μετά από 4 χρόνια από την μετονομασία του εξακολουθεί, ανεξήγητα για ποιο λόγο και αιτία, να αναγράφεται ως ΤΕΙ Καβάλας και ως Παράρτημα αντί του ορθού ΤΕΙ ΑΜΘ/Σ.Ε.Υ.Π./ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ώστε άπαντες οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι να ενημερώνονται για τα ορθώς ισχύοντα.

Η υλοποίηση όλων αυτών θα προσδώσει στην περιοχή του Διδυμοτείχου αδιαμφισβήτητη προσθετική αξία και εξασφαλισμένη αναπτυξιακή προοπτική, εξαφανίζοντας άπαξ δια παντός, τις κατά καιρούς εμφανιζόμενες κασσάνδρες, που δήθεν ενδιαφέρονται και ανησυχούν για την τύχη της λειτουργίας του ΤΕΙ.

Είναι καιρός πια οι θεσμικοί της Ελληνικής Πολιτείας επισπεύδοντας την υλοποίηση των προτεινομένων, να αποδείξουν ότι πραγματικά ενδιαφέρονται όχι με λόγια αλλά με έργα για την πνευματική και οικονομική θωράκιση της Θράκης και του Έβρου και ιδιαίτερα της Αυτοκρατορικής Βυζαντινής Καστροπολιτείας του Διδυμοτείχου, την όντως αδιαμφισβήτητη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Θράκης.

ΔιδυμοΚαστροΠολίτης

spot_img
spot_img
Wednesday, March 4, 2026

Latest News

Ετήσιο Μνημόσυνο του πρ. Θεσσαλονίκης Ανθίμου 

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως τιμά τον Ποιμενάρχη της Την 13η Μαρτίου συμπληρώνεται ένα έτος από την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου...
spot_img
spot_img

More Articles Like This