ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

Τα οικονομικά οφέλη θα προκύψουν από τον πρώτο κιόλας χρόνο, εάν γίνει η εξαγορά της ΕΒΖ, τόνισε ο Δήμαρχος Ορεστιάδος, κ. Βασίλης Μαυρίδης

zaxari sis mavridis

Σύσκεψη φορέων συγκάλεσε ο δήμαρχος της Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης προκειμένου να καταθέσει νέα στοιχεία με στόχο την αναίρεση της λανθασμένης απόφασης αναστολής λειτουργίας  του εργοστασίου ζάχαρης.

Η απόφαση της άμεσης επαναλειτουργίας του, με κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για εξαγορά του εργοστασίου, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους με το ζήτημα φορείς, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, να γίνει μία ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για το πόσο οικονομικά βιώσιμη είναι, ήταν ο σκοπός της έκτακτης σύσκεψης που συγκλήθηκε από τον Δήμαρχο της Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη για το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα.

Εκείνο που τονίστηκε ήταν η άμεση επαναλειτουργία της βιομηχανίας, ακόμα και αν αυτή χρειαστεί να  εξαγοραστεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ορεστιάδος, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της σύσκεψης, απαντώντας στην ερώτηση του ΘΡΑΚΗΝΕΤ, για το που θα βρεθούν τα χρήματα για μια τέτοια εξαγορά, δήλωσε κατηγορηματικά,  πως ακριβώς επειδή η βιομηχανία είναι βιώσιμη οικονομικά, η επένδυση, που αν καταστεί αναγκαίο να γίνει, θα αποφέρει άμεσα οικονομικά οφέλη από τον 1ο κιόλας χρόνο λειτουργίας της.

Πρόκειται για ένα ζήτημα βαθιά πολικό υποστήριξαν οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους με το ζήτημα φορείς, ενώ την άμεση ανάγκη να γνωρίζουν οι παραγωγοί τι μέλλει γενέσθαι με το συγκεκριμένο ζήτημα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου, ώστε να σπείρουν τα χωράφια τους ή όχι, εξέφρασε ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Βασίλης Στεφανακίδης.

Επιπρόσθετα, έμφαση δόθηκε από τον κ. Γκατσίδη, επικεφαλής παράταξης αντιπολίτευσης, στην στάση του αναπληρωτή υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλου, όπου από το βήμα της βουλής, έδωσε ευχές, να δοθούν από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις, ενώ δεν παραδέχτηκε πως το εργοστάσιο έκλεισε με ευθύνη της κυβέρνησης και όχι των παραγωγών.

Κοινό συμπέρασμα αποδείχθηκε το γεγονός της ατονίας των προσπαθειών τόσο των εργαζομένων όσο και τον εμπλεκόμενων με το ζήτημα φορέων, γεγονός που πρέπει να επανεξεταστεί, με τη σύγκλιση επιτροπής αγώνα η οποία όπως είπαν φορείς, πρέπει να φτάσει μέχρι τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Κ

άτι που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει από τους Υπουργούς του νομού, την ίδια στιγμή που όπως είπαν, μόνο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, έκανε ερώτηση για το ζήτημα στη Βουλή.

Tuesday, July 28, 2026
spot_img

Latest News

Δύο συλλήψεις στους Κήπους Έβρου για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Συνελήφθησαν την 26-7-2026 το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της...

More Articles Like This