9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, March 10, 2026

Πότε θα λειτουργήσει το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου;

Τα μνημεία του Έβρου είναι πολυποίκιλα και είναι ανάγκη, σύντομα να τοποθετηθεί μόνιμος Έφορος Αρχαιοτήτων

 Vizantino-Mouseio-Didimoteixou-1 Vizantino-Mouseio-Didimoteixou-2

dimosxakis-1

Συζητήθηκε στις, 15/7/2016, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου και Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκη, με τίτλο «Λειτουργία Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου». Στην Ερώτηση απάντησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Ακολουθούν τα βασικά σημεία των ομιλιών των δύο ομιλητών, του Βουλευτή και του Υπουργού:

- Advertisement -

Βασικά σημεία ομιλιών κ. Δημοσχάκη:

– Ο Υπουργός ερωτάται πότε θα λειτουργήσει το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου και θα τεθεί στη διάθεση του κοινού, πότε θα οριστεί διοίκηση και πότε θα προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό.

– Το Διδυμότειχο αποτελεί μια πολιτιστική πρωτεύουσα με την πληθώρα των μνημείων του, για αυτό και είναι σημαντικό επιστέγασμα αυτών το Βυζαντινό Μουσείο.

– Τα μνημεία του Έβρου είναι πολυποίκιλα και είναι ανάγκη σύντομα να τοποθετηθεί μόνιμος έφορος αρχαιοτήτων.

– Το Μουσείο της Αλεξανδρούπολης επίσης πρέπει να λειτουργήσει σύντομα, ενώ προσοχή χρειάζονται και σημαντικές δομές και μνημεία, όπως το Μουσείο Σαμοθράκης και ο Τύμβος της Μικρής Δοξιπάρας.

– Κάλεσε τον Υπουργό να υιοθετήσει την πρότασή του η Νίκη της Σαμοθράκης να αποτελέσει πανευρωπαϊκό σύμβολο της νίκης των Ευρωπαϊκών Ιδεωδών έναντι κάθε αναχρονιστικής και σκοτεινής ιδεοληψίας.

Βασικά σημεία ομιλιών κ. Αποστόλου:

– Ο Υπουργός ανακοίνωσε πως μετά από την ολοκλήρωση μερικών ακόμα εκκρεμών τεχνικών εργασιών, το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου θα ανοίξει εντός του καλοκαιριού.

– Δεσμεύτηκε για μια σειρά έργων σε μνημεία και υποδομές πολιτισμού στον Έβρο, συμπεριλαμβανομένων όσων ανέφερε ο Βουλευτής.

– Έθεσε το ζήτημα της έλλειψης πόρων, αλλά και αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού σε ότι αφορά την επιλογή έργων και την χρηματοδότησή τους.

-Έδειξε προθυμία να συζητηθεί η πρόταση για τη Νίκη της Σαμοθράκης.

spot_img
spot_img
Tuesday, March 10, 2026

Latest News

Υπογραφή συμβάσεων νέων εργαζομένων ΑμεΑ στον Δήμο Ορεστιάδας

Ενώπιον του Δημάρχου Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλου και της Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Χριστίνας Γκιλιλούδη υπέγραψαν την Δευτέρα οι νέοι εργαζόμενοι του Δήμου Ορεστιάδας ενισχύοντας...
spot_img
spot_img

More Articles Like This