9.4 C
Alexandroupoli
Friday, December 5, 2025

Ρίξτε άσφαλτο για να γίνει η …παρέλαση

Κατεπείγον Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη προς την Εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε.

Κατεπείγον Μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, προς την Εταιρεία «ΑΒΑΞ» Α.Ε. που εκτελεί  τις εκσκαφές για το Δίκτυο Φυσικού Αερίου στην πόλη μας

ΘΕΜΑ: Ασφαλτόστρωση Λεωφ. Δημοκρατίας εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ηςΜαρτίου 2022

ΣΧΕΤ.: Το από 12-03-2022 μήνυμα σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) (Αρ. πρωτ.8136/14-03- 2022)

- Advertisement -

Με το σχετικό emailσας, μας ενημερώσατε για τον προγραμματισμό εργασιών από τις 15-03-2022 ως τις 31-03-2022. 

Σύμφωνα με το εν λόγω μήνυμα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης σε τμήματα διαφόρων οδών της Αλεξανδρούπολης. 

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί στην Λεωφόρο Δημοκρατίας η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης του 1821. Είναι προφανές πως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Λεωφόρος Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εν λόγω εκδηλώσεων. 

Κανένα από τα ορύγματα δεν έχει ασφαλτοστρωθεί ενώ ο κυκλοφοριακός φόρτος αλλά και οι περιοδικές βροχοπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα την παράσυρση αδρανών υλικών εντός του οδοστρώματος σε καθημερινή βάση. 

Με τον δρόμο στην κατάσταση αυτή, η παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων σχολείων, συλλόγων και στρατού αφενός μεν θα προκαλέσει σύννεφο σκόνης λόγω των μη ασφαλοστρωμένων ορυγμάτων, αφετέρου δε κρίνεται ιδιαίτερα επισφαλής. Εκτός των προαναφερθέντων ουσιαστικών προβλημάτων, είναι επίσης αυτονόητο πως δεν είναι δυνατόν, για μια πόλη όπως η Αλεξανδρούπολη, ο κεντρικός της δρόμος στον οποίο θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις να έχει αυτή την απαράδεκτη εικόνα, ειδικά σε μια τόσο σημαντική ημέρα για ολόκληρη τη χώρα. 

Mε αυτά τα δεδομένα, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. 

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της παρέλασης, ώστε να εξαλειφθεί κάθε πρόβλημα που θα προκύψει από τη σημερινή της κατάσταση. 

Για το λόγο αυτό, παρακαλείσθε για την επίσπευση των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην Λεωφόρο Δημοκρατίας και την ολοκλήρωσή τους μέχρι την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΟΥΚΗΣ

Friday, December 5, 2025

Latest News

ΕΠΣ Έβρου: Το πρόγραμμα της 5ης στροφής 

Παρά τις βροχερές καιρικές συνθήκες, η ΕΠΣ Έβρου ανακοίνωσε κανονικά τους διαιτητές της 5ης αγωνιστικής στα πρωταθλήματα της Α΄και...
spot_img
spot_img

More Articles Like This