Σαμοθράκη: Θετικό κλίμα στη σύσκεψη Δήμου – ακτοπλοΐας

Τα συμπεράσματα της κρίσιμης συνάντησης για τα δρομολόγια του νησιού

Ανοιχτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Σαμοθράκη την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουλίου με τη συμμετοχή του πλοιοκτήτη της ακτοπλοϊκής εταιρείας που εξυπηρετεί το νησί, κ.Θεόλογος Παναγιωτάκης έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Αθανάσιου Βίτσα. 

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και η βελτίωση της εξυπηρέτησης κατοίκων και επισκεπτών κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση στα ζητήματα που τέθηκαν και πως αρκετά από αυτά αναμένεται να ικανοποιηθούν άμεσα.

- Advertisement -

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βίτσας στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ: «Τα αιτήματα που κυριάρχησαν προς την εταιρεία αφορούσαν στον έγκαιρο προγραμματισμό και την πύκνωση των δρομολογίων μέσα στον Αύγουστο για να ικανοποιηθεί η ζήτηση,  η σταδιακή απόσβεση των θερινών δρομολογίων του προγράμματος το Σεπτέμβριο (δεδομένου ότι ο Σεπτέμβριος εμφανίζει αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια) ώστε να μην υπάρχει απότομη μετάβαση από τα θερινά στα χειμερινά δρομολόγια και το θέμα της κοινής διαφήμισης του νησιού μέσα από την εταιρεία. 

Ο πλοιοκτήτης εμφανίστηκε θετικός προς όλα αυτά τα αιτήματα και αναφορικά με την διαφημιστική καμπάνια της Σαμοθράκης που – όπως είπε – το κάνει ήδη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών σωματίων, επαγγελματίες και θεσμικοί παράγοντες του νησιού, δημοτικοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις, αλλά και κάτοικοι του νησιού, γεγονός που ανέδειξε το έντονο ενδιαφέρον για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης. 

Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι ο άμεσος διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη αποτελεί ένα διαχρονικά «πονεμένο ζήτημα».

Νωπές ακόμη είναι στη μνήμη των περισσοτέρων οι εικόνες ντροπής τον Αύγουστο του 2021 με απίστευτο συνωστισμό και ουρές (οχημάτων και τουριστών) εκατοντάδων μέτρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. 

Λόγω της αυξημένης κίνησης για Σαμοθράκη σε συνδυασμό με την περιορισμένη χωρητικότητα και τα έκτακτα υγειονομικά πρωτόκολλα της εποχής (περίοδος κορονοϊού), δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές οχημάτων, πολύωρες καθυστερήσεις και συνωστισμός επιβατών.

 Η κατάσταση αυτή ήταν αποτέλεσμα της περιορισμένης μεταφορικής δυνατότητας των πλοίων που εξυπηρετούσαν τη γραμμή τότε, με τα αυτοκίνητα να παραμένουν για ώρες σε αναμονή των άτυχων επισκεπτών κάτω από τον ήλιο πριν την επιβίβαση.

Ο σαφώς αρνητικός αυτός αντίκτυπος για τη Σαμοθράκη ευτυχώς δεν επηρέασε σε βάθος την τουριστική κίνηση προς το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου. Όπως όλα δείχνουν τα δύο ημερήσια δρομολόγια κατά την θερινή περίοδο (με πιθανή πύκνωση τον Αύγουστο)  εξυπηρετούν πλήρως τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Μαρίνα Κωστοπούλου

Tuesday, July 21, 2026
spot_img

Latest News

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαδικασίες για την ανάδειξη και τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου σηματοδοτώντας την...

More Articles Like This