9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 2, 2026

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% – Μειώθηκαν οι πτήσεις

Κατά 50% είναι μειωμένη η κίνηση στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης τις τελευταίες εβδομάδες λόγω κορονοϊού.

Όπως εξηγεί ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης, ενώ πρότινος υπήρχαν 4 πτήσεις καθημερινά, πλέον έχουν μειωθεί στις 2, και ακόμα και αυτές, με ελάχιστους επιβάτες. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από τις 500 προσφερόμενες θέσεις, έχουμε πέσει στις 100 με 150. Για πληρότητα 100% σε αεροσκάφη, δεν γίνεται καν λόγος.

- Advertisement -

Στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έχουν αναπροσαρμοστεί οι βάρδιες του προσωπικού έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. 

Παράλληλα, το αεροδρόμιο βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα, και όχι λειτουργία, κάτι το οποίο είναι πρωτοπόρο σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι χωρίς να υπάρξει σπατάλη πόρων, και κόπωση του προσωπικού, χωρίς να υπάρχουν πτήσεις, σε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί, υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό το οποίο είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, έτσι ώστε το αεροδρόμιο να ανοίξει μέσα σε 20 λεπτά.

Νίκος Τσακιρόπουλος


Thursday, April 2, 2026
spot_img

Latest News

Στη θάλασσα & στη στεριά: Η ζωή δύο Εβριτών πλοιάρχων

Ο Ιωάννης Παπαδάκης και ο Αχιλλέας Ασλανίδης μίλησαν στην «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» για την καθημερινότητά τους, αλλά και για την ανησυχία από τις πολεμικές...
spot_img

More Articles Like This