Σύμφωνα με στοιχεία της CIA που ανεβάζει κατά 5 εκατομμύρια τον πληθυσμό – Περισσότεροι οι άνδρες
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκφράζουν την έκπληξή τους από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ- CIA, σε σχέση με τον πληθυσμό της Τουρκίας.
Η CIA τον ανεβάζει στα 81 εκατομμύρια άτομα και η Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας, σύμφωνα με την απογραφή στα 76.600.000 άτομα.
Η διαφορά, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, είναι γύρω στα πέντε εκατομμύρια άτομα και πιθανόν η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ να καταγράφει και τους μετανάστες Τούρκους, ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με την CIA ο ανδρικός πληθυσμός είναι 41.106.823 και ο γυναικείος 40.512.569.
Ενώ σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία στατιστικής (Tuik) ο ανδρικός πληθυσμός είναι 38.473.360 και ο γυναικείος 38.194.504 άτομα.
Κατά τα τελευταία χρόνια η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, παρουσιάζει ανεβασμένα τα πληθυσμιακά στοιχεία σε σύγκριση με την τοπική υπηρεσία απογραφής.