

Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Έβρου μετέτρεψαν σε περίπατο την αναμέτρηση με τον Ίασμο και πανηγύρισαν την άνοδο – Ολονύχτιο γλέντι για την ιστορική επιτυχία, που ξαναφέρνει την Αλεξανδρούπολη στον ποδοσφαιρικό χάρτη
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετέτρεψε σε περίπατο το θρακιώτικο ντέρμπι κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου επικρατώντας άνετα με 4-1 και πανηγυρίζει την άνοδό του στη Γ’ Εθνική κατηγορία μετά από 24 χρόνια.
Ήταν μια παράσταση για ένα ρόλο. Οι ποδοσφαιριστές του Βασίλη Τσιομλεκίδη, που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Δαμιανίδη, επέβαλαν από το ξεκίνημα του αγώνα τον ρυθμό τους και κατάφεραν από το πρώτο ημίχρονο να εξασφαλίσουν τη νίκη πετυχαίνοντας και τα τέσσερα τέρματά τους. Μετά χαλάρωσαν και άρχισαν να κάνουν σχέδια για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής!!!
Μόλις στο πέμπτο λεπτό του αγώνα ο αρχηγός των γηπεδούχων Μιχάλης Φλώρος με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του βάζοντας τη σφραγίδα του σε ένα ακόμη αγώνα μπαράζ. Τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Αγγελακάκη κατέληξε άουτ και στο 10’ στην πρώτη καλή στιγμή του Ιάσμου στο παιχνίδι ο Φυσέκης έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μορφακίδη. Δύο λεπτά μετά ο Αγγελακάκης απείλησε εκ νέου την εστία του Μπράνου, αλλά το σουτ που επιχείρησε δε βρήκε στόχο. Στο 24’ ο Κυριζάκης με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Εθνικού και στο 37’ ο Αγγελακάκης αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του Φλώρου κάνοντας το 3-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Αγγελακάκης ανατράπηκε από τον Μπαϊράμ (πέρασε ως αλλαγή στο 32’ στη θέση του τραυματία Μπράνου), ο Φλώρος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για το 4-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους γηπεδούχους να κρατούν άνετα το μεγάλο προβάδισμα τους και τους φιλοξενούμενους να κάνουν με το ξεκίνημα της επανάληψης και την τρίτη τους αλλαγή με τον Λιάρο, που σημείωσε το γκολ της τιμής για τον Ίασμο, να παίρνει τη θέση του Αμέτ Ερκάν (τον κύκλο των αλλαγών είχε ανοίξει ο Λυκούδης μόλις στο 14’ παίρνοντας στη θέση του Γιαννόπουλου).
Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ανήκει στον Εθνικό με το σουτ του Αγγελακάκη, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Ιάσμου. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην ευκαιρία των γηπεδούχων με το σουτ του Λυκούδη που βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Μπαϊράμ. Στο 72’ ο Κυριζάκης πάσαρε στον Αγγελακάκη, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο ιδιαίτερα κινητικός Λιάρος με όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ μείωσε στο τελικό 4-1. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ο Πελτέκης, που αντικατέστησε τον διακριθέντα Αγγελακάκη, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαϊράμ, ο οποίος μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια τη μπάλα στο σουτ του νεαρού μέσου των γηπεδούχων.
Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να πανηγυρίζουν έξαλλα την άνοδο στη Γ’ Εθνική σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν, αφού είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου. Τρεμπλ λοιπόν για τον «ιστορικό», που ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια δύσκολη χρονιά, στην διάρκεια της οποίας η ομάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καραντώνης με βοηθούς τους Κελεσίδη και Παπαδάκη του συνδέσμου Ημαθίας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Θάνος, Τσικάκης, Δούπας, Καβατζικιώτης (66’ Ξενάκης), Σαραντάκης, Κυριζάκης, Κοιλιαρης, Πετκίδης (56’ Άχπα), Φλώρος, Αγγελακάκης (75’ Πελτέκης)
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ Μπράνος (32’ Μπαϊράμ), Αχμέτ, Γιαπραχτσής, Γιαννόπουλος (14’ Λυκούδης), Προδρομίδης, Ξενάκης Στ., Αρχοντής, Χατζητουλούσης, Αμέτ Ερκάν (46’ Λιάρος), Κακουλίδης, Μορφακίδης.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Άρης Αβάτου κέρδισε εκτός έδρας με 1-2 τον Κεραυνό Πέρνης πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στα μπαράζ ανόδου. Πλέον η τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Εθνικό να υποδέχεται τον Κεραυνό Πέρνης και τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου να αντιμετωπίζει τον Άρη Αβάτου.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του πρώτου ομίλου των μπαράζ ανόδου έχουν ως εξής:
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 4-1
Κεραυνός Πέρνης – Άρης Αβάτου 1-2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 13
2. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 6
3. Κεραυνός Πέρνης 6
4. Άρης Αβάτου 4





