Τελωνείο Κήπων: Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα 

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων κατά την διάρκεια των έργων – Φωτογραφικό υλικό της «Ε.Θ.» από την πορεία των εργασιών

Με ικανοποιητικούς και γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες ανακατασκευής στον Συνοριακό Σταθμό των Κήπων στον Έβρο, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία. Καθημερινά, τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας εργάζονται εντατικά, αψηφώντας τις δύσκολες καλοκαιρινές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Στόχος είναι η άμεση και ολοκληρωμένη υλοποίηση ενός έργου μείζονος σημασίας, το οποίο θεωρείται κομβικότόσο για την ευρύτερη περιοχή, όσο και για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που διέρχονται από τον σταθμό.

Όπως είχε επισημάνει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΜακεδονίαςΘράκης, Δημήτρης Γαλαμάτης, αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια σειρά από κρίσιμες παρεμβάσεις. 

- Advertisement -

Μεταξύ αυτών είναι η ανέγερση του κεντρικού κτιρίου, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει το σύστημα ελέγχου με ακτίνες (X-ray) καθώς και τις υποδομές για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.

Όπως αποτυπώνεται και στο φωτογραφικό υλικό της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», στο συγκεκριμένο κτίριο έχει ήδη ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση (έχουν «πέσει» τα μπετά) και έχουν τοποθετηθεί οι σκαλωσιές για τις επόμενες κατασκευαστικές φάσεις.

Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες για το βάθρο ελέγχου και τον λάκκο κατόπτευσης, που αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της νέας υποδομής, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εκσκαφές και τα απαραίτητα έργα οδοποιίας σε επιμέρους σημεία του σταθμού.

  • Απρόσκοπτη η κυκλοφορία των οχημάτων 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τον μεγάλο όγκο και τη φύση των εργασιών που πραγματοποιούνται, η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα. 

Η κίνηση διεξάγεται ομαλά τόσο στην Εγνατία Οδό, την οποία χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο οι ξένοι επισκέπτες, όσο και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Παλαιάς Εγνατίας. Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους των γύρω περιοχών (Κήποι, Γεμιστή, Πέπλος), καθώς και τους αγρότες της περιοχής για τις μετακινήσεις τους.

  • Το χρονοδιάγραμμα και η παράδοση του έργου 

Αναφορικά με την πορεία ολοκλήρωσης, ο κ. Γαλαμάτης είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα αισιόδοξος σε συνέντευξή του, εκτιμώντας ότι το έργο ενδέχεται να παραδοθεί πριν από την έλευση του βαρύ χειμώνα. 

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών από τη στιγμή που η Πολιτεία μεταβίβασε τη σχετική αρμοδιότητα στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, το συγκεκριμένο δημόσιο έργο εξελίσσεται με υποδειγματική ταχύτητα, γεγονός που μπορεί να το καταστήσει πρότυπο και «καλή πρακτική» για την κατασκευή ανάλογων υποδομών στη χώρα μας. 

Αλέξανδρος Κεσανλής

Saturday, July 4, 2026
spot_img

Latest News

35% λιγότερες οι γεννήσεις στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε σχέση με το 2020

Κόλαφος ο Παιδίατρος Μάριος Ανδρέου: «Το 50% των παιδιάτρων θα κλείσουν σταδιακά τα ιατρεία τους» Κατά 4,2% μειώθηκαν οι γεννήσεις στην...

More Articles Like This