9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, February 4, 2026

Τεράστια η αναμονή για τα χειρουργεία

Στο Παν/κο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης λειτουργούν σήμερα μόνο δύο (2) χειρουργικές αίθουσες – Ορατές πλέον οι ελλείψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού

Ιδιαίτερα άβολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, λόγω της έλλειψης προσωπικού, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων, Χριστόδουλος Μεντίζης. 

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες και το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο το τελευταίο χρονικό διάστημα με τον κορονοϊό, καθώς πρόκειται για ένα νοσοκομείο αναφοράς, σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Ως εκ τούτου, ένα μεγάλο μέρος του Νοσηλευτικού προσωπικού υπηρετεί σε Μονάδες-Τμήματα που περιθάλπουν περιστατικά κορονοϊού. 

- Advertisement -

Όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, πριν την πανδημία λειτουργούσαν 4 χειρουργικές αίθουσες από τις 9 που είναι αναπτυγμένες γενικής χειρουργικής. 

Hands with surgical tools

Με την επαναλειτουργία των χειρουργείων, λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, η οποία συνεχίζει να εμφανίζει πολλά κρούσματα που διακομίζονται για περίθαλψη στο εν λόγω Νοσοκομείο, λειτουργούν μόνο 2 χειρουργικές αίθουσες καθημερινά, εκ των οποίων η μία για έκτακτα και μόνο μία για τακτικά χειρουργεία.

Παρά τις πιέσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά και την συμβολή και των βουλευτών του νομού, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από πλευράς Υπουργείου, αναφέρει ο Χριστόδουλος Μεντίζης, με το πρόβλημα να διαιωνίζεται και τους εργαζόμενους πλέον, να είναι στα όρια τους.

Νίκος Τσακιρόπουλος

Wednesday, February 4, 2026

Latest News

Αισύμη Αλεξ/πολης: Υπογράφηκε σύμβαση 51.000 ευρώ για νέα γεώτρηση

Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή νέας γεώτρησης στον οικισμό Αισύμη του Δήμου Αλεξανδρούπολης προχώρησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης...
spot_img
spot_img
spot_img

More Articles Like This