Ο Σύλλογος μεταξιού “Χρυσαλλίδα” Σουφλίου, προχωρεί σε διαγωνισμό για σχεδιαστές μόδας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων – Κατατέθηκαν ήδη 18 προσχέδια – Προτάσεις μέχρι 18 Ιουνίου 2014
Ο Σύλλογος Μεταξιού του Σουφλίου “ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ” σε συνεργασία με Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων έχει προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος για σχεδιαστές μόδας με σκοπό να αναδείξει το μετάξι του Σουφλίου.
Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι ήδη στη δεύτερη φάση που οι σχεδιαστές ετοιμάζουν τα έργα τους με σκοπό να τα παραδώσουν το Μάιο στο σύλλογο «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ» για να τα υλοποιήσει.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το διαγωνισμό σχεδίασης ενδυμάτων από μετάξι, ο Σύλλογος θέλει να αναδείξει στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο το μετάξι του Σουφλίου.
Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Οι 18 επιτυχόντες κατέθεσαν τα προσχέδια που έχουν κάνει στην διεθνή έκθεση μόδας FEMINA που έλαβε χώρα στην Αθήνα και οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το Ελληνικό μετάξι.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιακίρη Πρόεδρο του Συλλόγου Μεταξιού Σουφλίου «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ», ο Σύλλογος για να βοηθήσει τους φοιτητές που συμμετέχουν στο προτζεκτ διεξάγει σεμινάρια επιμόρφωσης και έχει αναλάβει στα τέλη Μαΐου να υλοποιήσει τα σχέδιά τους και να τους δώσει μορφή.
Στην διεξαγωγή του διαγωνισμού για την ανάδειξη του μεταξιού του Σουφλίου έχουν συμβάλει πέρα από το σύλλογο ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και οι τοπικοί φορείς του Σουφλίου.
Σκοπός αυτού του πρότζεκτ είναι να δημιουργηθεί στο Σουφλί ο πόλος ανταγωνιστικότητας για το μετάξι.
Με αφορμή αυτά σήμερα Παρασκευή θα συνεδριάσουν στο Σουφλί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.





