
Τούρκοι Επιστήμονες υποστηρίζουν πως βρήκαν μία πρωτεΐνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά φάρμακα
Τούρκοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν πως μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κατσικίσιο γάλα μπορεί να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό.
Οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης – TugbaTunaliAkbay, GokselSenerκαι BetulOkuyan– δημοσίευσαν μια έρευνα στο EuropeanJournalofPharmacology.

Η έρευνα από την Τουρκία αποκάλυψε ότι ένα πρωτεϊνικό πεπτίδιο από βήτα-γαλακτοσφαιρίνη μπορεί να λειτουργήσει ως πιθανό εμπόδιο για τον κορωνοϊό.
«Έχουμε παρατηρήσει μέσω προγραμμάτων από υπολογιστή ότι τα πεπτίδια αλληλεπιδρούν με όλα τα σημεία σύνδεσης στον ιό. Αυτή η πρωτεΐνη, μπλοκάρει τους υποδοχείς, εμποδίζοντας την είσοδο του ιού στο ανθρώπινο σώμα», αναφέρει σχετική δήλωση των επιστημόνων.
Είπαν ότι η προστατευτική πρωτεΐνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φάρμακα όπως ένα ρινικό σπρέι ή ένα σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μάσκες.
Ο Akbay, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να συγχέονται με την κατανάλωση κατσικίσιου γάλακτος: «Δεν μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτά τα βιοδραστικά πεπτίδια πίνοντας γάλα κατσίκας. Παίρνουμε αυτά τα πεπτίδια χρησιμοποιώντας γάλα κατσίκας».
pronews.gr




