Από τα νταούλια και το σχίσιμο των Μνημονίων, βαδίζουμε στο μοντέλο της Βενεζουέλας που θαύμαζε ο κ. Τσίπρας – Δηλαδή στον δρόμο της πείνας – Αλλά τώρα θα ζήσουμε το νέο όνειρο της… Ανάπτυξης – Ξεκινά το παραμύθι ελπίδας – Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι να το πιστέψουν;
Με ολόκληρη την Ελλάδα εξαγριωμένη και στο πόδι συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, ψηφίσθηκαν προχθές το βράδυ στην Βουλή των Ελλήνων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα Φορολογικά και Ασφαλιστικά Νομοσχέδια, που βάζουν πλέον ταφόπλακα σε κάθε Έλληνα και σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Οι 153 Βουλευτές της πλειοψηφίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μέτρα που ψήφισαν, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσουν. Γιατί απλά δεν βγαίνουν. Γιατί προ πολλού έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ταυτότητα των Ελλήνων.
Γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Στέρεψαν.
Και η χώρα οδηγείται στο μοντέλο της Βενεζουέλας που θαύμαζε ο κ. Τσίπρας και οι όμοιοί του.
Δηλαδή οδηγείται η Ελλάδα στην πείνα από τους…”σωτήρες” μας, για το καλό μας.
Ας δούμε όμως τι ψήφισαν προχθές βράδυ οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί ΑΝ.ΕΛ.
Για ποιο λόγο; Για να κρατήσουν την καρέκλα τους που τιμάται 6.000 ευρώ το μήνα, συν γραφεία, συν συμβούλους, συν τηλέφωνα, συν αυτοκίνητα, συν φρουρά.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης, χθες, στη Βουλή επεσήμαναν στους βουλευτές ΣΥΡΙ-ΖΑΝΕΛ ότι θα πρέπει να ντρέπονται.
Όμως το ρήμα ντρέπομαι δεν υπάρχει στο δικό τους λεξιλόγιο.
Το ασφαλιστικό «του κομμουνιστή» -κατά δήλωση του- Κατρούγκαλου αλλάζει τη ζωή 1,2 εκατ. Ελλήνων.
Ο υπουργός Εργασίας δήλωνε ότι τα μέτρα αφορούν μόνο στο 10% των πολιτών, όμως οι αριθμοί δεν επιδέχονται διάψευση:
Οι 400.000 νέοι συνταξιούχοι θα υποστούν μείωση από 15 έως 20% και οι 380.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, που έπαιρναν ΕΚΑΣ, ήρθε η ώρα να το ξεχάσουν.
Οι επικουρικές συντάξεις για 180.000 συνταξιούχους γίνονται βοήθημα και όσοι δικαιούνται εφάπαξ -περί τις 70.000- πρέπει να γνωρίζουν ότι θα εισπράξουν τα χρήματα που κατέβαλαν μειωμένα έως 15%, ενώ οι δικαιούχοι μερίσματος ΜΤΠΥ θα υποστούν μειώσεις 35%.
Οι λεγόμενοι υψηλοσυνταξιούχοι, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι, με την επιβολή του πλαφόν θα χάσουν μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους.
Τους τιμωρεί π αριστερή κυβέρνηση, επειδή είχαν υψηλές κρατήσεις στον εργασιακό τους βίο.
Δεν θα μείνουν «παραπονεμένοι» ούτε οι αγρότες, καθώς 612.778 ασφαλισμένοι από δω και πέρα υποχρεώνονται να καταβάλουν τριπλάσιες εισφορές.
Περίπου 140.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και 100.000 επιστήμονες θα χάσουν μεγάλο μέρος των απολαβών τους, καθώς αυξάνονται υπέρογκα οι εισφορές τους.
«Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη;».
Είπε και κανένα «άψητο» ο Αλέξης να περνάει π ώρα.
Οι κατασχέσεις αρχίζουν από 500 ευρώ. Ενώ από την 1 η Ιουλίου αυξάνεται ο ΦΠΑ σε 24%, καθώς και οι ειδικοί φόροι στα καύσιμα: βενζίνη, πετρέλαιο, ντίζελ -για τις μεταφορές και θέρμανση-, υγραέριο, κηροζίνη και φυσικό αέριο, τσιγάρα -ακόμη και τα ηλεκτρονικά!- καπνός, καφές, μπίρα -κατάργηση της εξαίρεσης του 50% στα αλκοολούχα ποτά στα Δωδεκάνησα- και «φόρος πληρότητας» σε ξενοδοχεία από δύο αστέρια και πάνω, όπως και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Νέος φόρος για ΙΝΤΕΡΝΕΤ και για καλωδιακή τηλεόραση σε παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο ΕΝΦΙΑ ανεβαίνει.
Αυτά είναι τα μέτρα του τέταρτου Μνημονίου που ο κ. Τσίπρας, θριαμβευτικά, πέρασε με ψήφους των 153 προσώπων, εκείνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα καταργούσαν το Μνημόνιο.
Χθες ήταν «στα τέσσερα».
GO BACK, Μέρκελ; GO BACK, Σόιμπλε; Με ένα νόμο και ένα άρθρο η κατάργηση Μνημονίου; Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; 13η σύνταξη; 751 ο κατώτερος μισθός;
Πόσο ηλίθιος έπρεπε να είναι κανείς για να τα πιστέψει;, γράφει εύστοχα η κ. Άννα Παναγιωταρέα.
Όμως τώρα αρχίζει το παραμύθι της Ανάπτυξης.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλυσε όλα τα προβλήματα και το μόνο που μένει να κάνει για τα επόμενα τρία χρόνια είναι η… Ανάπτυξη της χώρας.
Πώς όμως;
Με την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης κλειστή, για να μη ενοχληθούν οι λαθρο-πρόσφυγες;
Ποιες εξαγωγές, ποια φροντίδα για την ιδιωτική πρωτοβουλία που δημιουργεί πλούτο για την χώρα;
Δυστυχώς, το “όνειρο” των υποσχέσεων για νταούλια και σχίσιμο των μνημονίων, γίνεται πλέον εφιάλτης.
Που θα τον βιώσουμε όλοι μας και μην αμφιβάλλετε καθόλου.
Αλλά τουλάχιστον από τώρα θα ζήσουμε με το όνειρο της Ανάπτυξης και των επενδύσεων στην χώρα.
Έτσι γελούν τα γαϊδουράκια και τα βάζουν σαμαράκια.
Σ.Κ.