9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, March 11, 2026

Το παλαιό νοσοκομείο να περιέλθει στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η χρόνια εγκατάλειψη του κτιρίου οδηγεί σε δημιουργία εστίας σκουπιδιών και κατάρρευση – Κι όμως θα έπρεπε να λειτουργούν δύο νοσοκομεία στην Αλεξανδρούπολη – Το Πανεπιστημιακό και το Κρατικό – Ρεαλιστική η πρόταση του Δημάρχου Ε. Λαμπάκη

tromaktiko764 tromaktiko760 tromaktiko764 tromaktiko763 tromaktiko762 tromaktiko760 tromaktiko759NOSOKOMEIO-ALEX-POLHS-PALIO150

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη διεκδίκησης του παλιού νοσοκομείου από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και από την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.

Το κτίριο συνεχώς διαβρώνεται από την χρόνια εγκατάλειψη και έχει καταστεί εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

- Advertisement -

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ έχει ξανά αναδείξει το θέμα αλλά δυστυχώς ένα χρόνο μετά η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη.

Πιο αναλυτικά, εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης κυριαρχούν στο παλιό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο μπορεί να βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης, αλλά μετατρέπεται σιγά – σιγά σε μια εστία μόλυνσης και παραβατικότητας.

Το Δεκέμβριο του 2002  οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου άρχισαν να ερημώνουν, αφού τον μήνα εκείνο, έγινε η μεταφορά στο υπερσύγχρονο κτήριο στην περιοχή Δραγάνα.

Οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου ήταν σε κατάσταση τέτοια, που άνετα και άμεσα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε χρήση, δυστυχώς όμως εγκαταλείφθηκαν και ύστερα από 13 σχεδόν χρόνια η κατάσταση ίσως να μην είναι αναστρέψιμη.

Με την σημερινή κατάσταση τίθεται το ερώτημα αν θα υπάρξει ποτέ αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου και αν οι διεκδικήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τοπικούς φορείς θα πιάσουν τόπο.

Ωστόσο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. έχουν θέσει ζήτημα παραχώρησης του κτιρίου σε Δήμο και Περιφέρεια καθώς είναι κρίμα να καταστραφεί  και να αναγκαστούν οι αρχές να το κατεδαφίσουν τελικά.

Στα σχέδια του Δημάρχου είναι να ανακαινισθεί πλήρως το κτίριο μέσω δανειακών προγραμμάτων, και να μεταφερθούν εκεί η υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και ίσως κάποιες υπηρεσίες του Δήμου.

Για την ενοικίαση των δύο κτιρίων, της Αντιπεριφέρειας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης  το κράτος δαπανά τεράστια ποσά, από την εξοικονόμηση αυτών θα καλύπτεται το δάνειο και μετά την αποπληρωμή του το κτίριο θα περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου Αλεξανδρούπολης αλλά και της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Η εφημερίδα μας επί μακρά σειρά ετών υπεστήριζε την διατήρηση σε λειτουργία του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε επιστολές διαμαρτυρίας τόσο των Καθηγητών Ιατρικής, όσον και των Ιατρών του ΕΣΥ που φέρνουν ξανά στο προσκήνιο ζητήματα ελλείψεις υλικών, κλπ. Για τις Κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μας.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν δεν ήμασταν αδιάφοροι για τον τόπο μας.

Γιατί στα Ιωάννινα πέραν του νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, εξακολουθεί να λειτουργεί και το παλαιό Κρατικό Νοσοκομείο.

Σήμερα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, όπου η Αλεξανδρούπολη, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρωτεύουσα Νομού χωρίς Διοικητήριο, η πρόταση του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, αποκτά την δική της ρεαλιστική διάσταση για να μην φθάσουμε στο γκρέμισμα του κτιρίου που αφέθηκε στην τύχη του και λεηλατείται καθημερινά, καθώς επιτήδειοι αφαιρούν πόρτες και κουφώματα.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Wednesday, March 11, 2026

Latest News

Ένας χρόνος χωρίς τον Άνθιμο 

Η απουσία που έγινε μνήμη του Σωτήρη Μ. Τζούμα  Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης...
spot_img
spot_img

More Articles Like This