
Η καρδιά της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης θα «χτυπήσει» για ακόμα μία φορά στην ακριτική Αλεξανδρούπολη. Από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου έως και την Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου 2026, το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» θα υποδεχθεί το προκριματικό τουρνουά του World Cup Ανδρών.
Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν ορισμένες από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες του πλανήτη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η Εθνική μας ομάδα Ανδρών, η οποία έρχεται στην Αλεξανδρούπολη με την «αύρα» από τις πρόσφατες επιτυχίες της, έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας.
Το Πανόραμα του World Cup στην Αλεξανδρούπολη

Με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε παγκόσμιο επίκεντρο της υδατοσφαίρισης. Οι οκτώ κορυφαίες εθνικές ομάδες του πλανήτη θα αναμετρηθούν με στόχο τα έξι πολύτιμα εισιτήρια που οδηγούν στην τελική φάση του Σίδνεϊ.
Στο τουρνουά συμμετέχουν οι παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος: Ελλάδα, Σερβία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ιταλία και Κροατία.
Το Πρόγραμμα των Ομίλων
| Ημερομηνία | Ώρα | Αναμέτρηση |
| Μεγάλη Δευτέρα (06/04) | 13:30 | Σερβία – Ολλανδία |
| 15:30 | Ιταλία – Ισπανία | |
| 17:30 | Ουγγαρία – Ελλάδα | |
| 19:45 | Κροατία – ΗΠΑ | |
| Μεγάλη Τρίτη (07/04) | 13:30 | Ολλανδία – Ουγγαρία |
| 15:30 | Ισπανία – Κροατία | |
| 17:30 | Ελλάδα – Σερβία | |
| 19:45 | ΗΠΑ – Ιταλία | |
| Μεγάλη Τετάρτη (08/04) | 13:30 | Σερβία – Ουγγαρία |
| 15:30 | Ιταλία – Κροατία | |
| 17:30 | Ολλανδία – Ελλάδα | |
| 19:45 | Ισπανία – ΗΠΑ |
Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τριών αγωνιστικών, η δράση κορυφώνεται με τους αγώνες κατάταξης και τους ημιτελικούς/τελικούς:
- Μεγάλη Πέμπτη (9 Απριλίου): Προημιτελικοί αγώνες.
- Μεγάλο Σάββατο (11 Απριλίου): Ημιτελικοί και αγώνες θέσεων.
- Κυριακή του Πάσχα (12 Απριλίου): Μεγάλος Τελικός και απονομές.




