Home / Πολιτικη / ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Όταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, παραμένουν κλειστά 102 ΚΡΕΒΑΤΙΑ και με τις περικοπές εφημεριών και δαπανών για φαρμακευτικά υλικά, αυτό υπολειτουργεί, το Υπουργείο Υγείας έχει λεφτά (65 εκ. ευρώ) για νέο Νοσοκομείο στην Κομοτηνή !!!

krevatia stylianidis SIMOPOULOS.1

Πολλές φορές στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΘΡΑΚΗ έχουμε γράψει πως “πολύ θα θέλαμε να έχουμε και στην Αλεξανδρούπολη έναν Ευριπίδη Στυλιανίδη”.

Πολλές φορέας ακόμα, έχουμε γράψει πως στο τέλος – τέλος, οι Κομοτηναίοι θα μας πάρουν και το… Λιμάνι, εξ αιτίας της αδράνειας και αδιαφορίας των τοπικών μας αρχόντων.

Δεν είναι λίγες οι υπηρεσίες μέχρι σήμερα, που από την Αλεξ/πόλη έχουν πάρει έδρα στην Κομοτηνή, με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα ότι πρέπει να ενισχυθεί η πόλη, όπου εδρεύει το Τουρικό Προξενείο.

Γιατί τα λέμε πάλι αυτά;

Γιατί όπως θα διαβάσατε την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα μας, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, εξήγγειλε την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή με δαπάνη ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Μπράβο του κ. Στυλιανίδη που φροντίζει την ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια.

Όμως ήδη δημιουργείται για το θέμα αυτό αυτό αντίλογος.

Και ο αντίλογος προέρχεται από το… “μεγάλο” Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης, που το τελευταίο χρονικό διάστημα τρίζει κυριολεκτικά αφού έχει αφεθεί και αυτό, έρμαιο των περικοπών στις δαπάνες υγείας, και αδυνατεί να ανταποκριθεί τόσο στον νοσηλευτικό, όσο και στον εκπαιδευτικό του ρόλο.

ΣΕ κοινή συνέντευξη τύπου, προχθές, ο Διοικητής, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, δήλωσαν ότι το Νοσοκομείο Αλεξ/πολης σήμερα υπολειτουργεί, “με μη ασφαλή τρόπο” μετά τις περικοπές των εφημεριών και τον περιορισμό πιστώσεων για την προμήθεια φαρμακευτικών υλικών.

Εκείνος όμως που μίλησε ξεκάθαρα για το μέλλον του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ήταν ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων και τα εξής:

***

“Νομίζω ότι θα πρέπει να επικρατήσει η λογική τελικά και όχι η πολιτική άποψη του θέματος για την σκοπιμότητα λειτουργίας και ίδρυσης και κατασκευής του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Θα πρέπει να δούμε εδώ κάποιοι οι οποίοι ασχολούνται με τη γεωγραφία της υγείας και τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, και μέσα από αυτό το υγειονομικό χάρτη να βρούνε της πραγματικές σκοπιμότητες λειτουργίας των νοσοκομείων στην Περιφέρεια.

Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να υπάρχει ένα νοσοκομείο σαν της Αλεξανδρούπολης και να διοχετεύονται 65 εκατομμύρια ευρώ για να χτίζεται άλλο ένα νοσοκομείο δίπλα στην Κομοτηνή.

Ενώ ουσιαστικά το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες.

Θα πω μόνο ότι 102 κρεβάτια από τη μέρα που λειτούργησε από το 2002 μένουν κλειδωμένα.

Και ενώ μπορεί να προσφέρει πολύ  περισσότερα πάμε να χτίσουμε έναν υγειονομικό μηχανισμό στο διπλανό νομό ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή ένα νοσοκομείο, που έχει τα προβλήματά του, αλλά ουσιαστικά η λειτουργία ενός νέου νοσοκομείου που θα χρειαστεί στελέχωση, προσανατολισμό ουσιαστικά θα αποδυναμώσει τη λειτουργία του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, που το αποκαλούμε “ναυαρχίδα”.

Εγώ θα μείνω στο “ναυαρχίδα, γιατί το πιστεύω. Εδώ μέσα είναι το σπίτι της Ιατρικής”.

***

Σημείωση Ε.Θ,

Τί κρατούμε από αυτή την ιστορία;

Ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παραμένουν κλειδωμένα… εκατόν δύο (102) κρεβάτια (!!!) από τη πρώτη ημέρα που λειτούργησε το 2002.

Και αντί να δοθούν πιστώσεις για την χρήση τους στους ασθενείς, στην Κομοτηνή ετοιμάζεται ένα νέο Νοσοκομείο, πέρα από κάθε λογική, με δαπάνη 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις λογικές του Υπουργείου Υγείας.

Εάν το υφιστάμενο Νοσοκομείο της Κομοτηνής παρουσιάζει ελλείψεις, αυτές μπορούν να καλυφθούν με πολύ μικρή δαπάνη.

Το νέο Νοσοκομείο που εξαγγέλθηκε, κτίζεται προς τί;

Όταν ουσιαστικά η Κομοτηνή απέχει από την Αλεξανδρούπολη 20 λεπτά της ώρας;

Μ’ αυτή την λογική σε λίγο καιρό θα απαιτήσουν οι Κομοτηναίοι και δικό τους αεροδρόμιο.

Επαναλαμβάνουμε και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής βρίσκεται εκτός λογικής.

Εκτός εάν κάποιοι πολιτικοί παράγοντες έχουν στην πίσω μεριά του μυαλού τους, την αρπαγή και της Ιατρικής Σχολής από την Αλεξανδρούπολη.

Τίποτα δεν αποκλείεται.

Το λυπηρό πάντως είναι ότι ενώ συμβαίνουν αυτά, εμείς εδώ ασχολούμαστε αποκλειστικά με το κυνηγητό της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα.

Και.. καμαρώνουμε γι’ αυτό !!!

Σ.Κ.