9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Παραμένουμε επί χρόνια θεατές μιας παρέλασης υποσχέσεων, οραμάτων και ελπίδων, που ποτέ δεν έρχονται – Η επένδυση χρυσού στο Πέραμα είναι ένα ώριμο μεγάλο έργο, έτοιμο να ξεκινήσει – Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος

xomatourgiko xomatourkiko1

Επί δεκαετίες στην περιοχή μας περιμένουμε την ανάπτυξη, κυρίως μέσα από έργα τα οποία δυστυχώς δεν προχώρησαν ποτέ.

Επί δεκαετίες για την περιοχή μας και όχι μόνο, ακούμε για αειφόρο ανάπτυξη, αναπτυξιακό σχεδιασμό, αξιοποίηση ευκαιριών, κέντρα υποδοχής επενδυτών, επιτροπές αντιμετώπισης της επιτροπές αντιμετώπισης της φτώχειας, προσέλκυση χιλιάδων τουριστών .

- Advertisement -

Εκ του αποτελέσματος όλα απεδείχθησαν όνειρα.

Χρόνια ολόκληρα είμαστε θεατές μιας παρέλασης υποσχέσεων, οραμάτων, ονείρων

και ελπίδων για νέες θέσεις εργασίας, νέες μεγάλες επενδύσεις, λαμπρό αύριο, πλούτο και

ευημερία.

Αυτοί που έχουν και την ευθύνη ανάπτυξης της περιοχής έχουν αγνοήσει πλήθος έργων μέχρι τώρα με καταστροφικές συνέπειες για τον τοπικό πληθυσμό του Έβρου.

Το εργοστάσιο ζάχαρης στον Βόρειο Έβρο υπολειτουργεί εδώ και χρόνια. Το εργοστάσιο Κρέατος ΘΡΑΚΗ Α.Ε στην περιοχή των Φερών έκλεισε πριν από πέντε περίπου χρόνια.

Το εργοστάσιο  ΌΤΤΟ ΕΒΡΟΣ ( κλωστοϋφαντουργία) έκλεισε και αυτό.

Το εργοστάσιο   ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ   ΘΡΑΚΗΣ   έκλεισε   και   αυτό   το   Εργοστάσιο του ΜΑΪΛΗ

υπολειτουργεί.

«ΠΡΟΤΥΠΟ νεκροταφείο βιομηχανικών κτιρίων» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η βιομηχανική περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Τα 17 περίπου κτίρια, στην κατασκευή των οποίων κυριαρχεί η λαμαρίνα, θυμίζουν «κουφάρια» βιομηχανιών που ουσιαστικά δεν λειτούργησαν ποτέ. Και να σκεφθεί κανείς ότι η ΒΙΠΕ της Αλεξανδρούπολης δημιουργήθηκε μόλις το 1994!

Ο πολύ σημαντικός κάθετος άξονας της Εγνατίας οδού (Αρδάνιο – Ορμένιο) που θα συνέδεε τρεις χώρες και θα αποτελούσε σοβαρό εργαλείο ανάπτυξης εμπορίου και μεταφορών δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα  παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης.

Η επένδυση της TITAN σταμάτησε και αυτή λόγω της υπέρμετρης «οικολογικής ευαισθησίας» των τοπικών αρχόντων, για να γίνει μέσα στην Θεσσαλονίκη και να δώσει δουλειά σε εκατοντάδες συμπολίτες μας εκεί.

Το Λιμάνι και ο Περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης αποτελούν «γεφύρια της Άρτας» με κάθε νέο Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΟΛΑ να παίζουν την ανάπτυξη τους και να μην έχει ολοκληρωθεί τίποτε μέχρι σήμερα αποκλείοντας.

Ο αγωγός φυσικού αερίου ακυρώθηκε και ο Αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε το μεγαλύτερο φιάσκο μέχρι σήμερα ενός τεράστιου αναπτυξιακού έργου για την υλοποίηση του οποίου εμπλέκονται οι κυβερνήσεις τριών κρατών και το οποίο πάγωσε για πάντα εξαιτίας διαφόρων «οικολόγων» παραγόντων τοπικών και μη.

Τελευταία η εξόρυξη ζεόλιθου μια επένδυση που θα έδινε δουλειά σε πολλά μέλη του Σωματείου μας και θα αποτελούσε την πρώτη τέτοια επένδυση στην Ελλάδα, ακυρώθηκε και αυτή με ένα σκάνδαλο να την συνοδεύει.

Όπως γνωρίζετε στον Έβρο υπάρχει αυτή την στιγμή οξεία οικονομική και κοινωνική κρίση.

Οι βιομηχανικές μονάδες της περιοχής έχουν χρεοκοπήσει, το εμπόριο εχει συρρικνωθεί και δεκάδες τοπικές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.

Η πραγματική ανεργία αγγίζει το 30%. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για να κατοικηθεί ο τόπος από τους νέους που φεύγουν μαζικά και είναι ανύπαρκτη η στρατηγική για να γίνει ο Έβρος πόλος έλξης επενδυτών και επισκεπτών.

Ελπίζουμε πραγματικά, πως αυτή η εντεινόμενη οικονομική δυσπραγία δεν θα οδηγήσει αργά η γρήγορα σε σταδιακή αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας μιας και η περιοχή μας βρίσκεται στην εσχατιά των εθνικών εδαφών.

Εμείς ως πολίτες αυτού του τόπου αγαπάμε  το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και αγωνιζόμαστε για την προστασία του αλλά την ίδια στιγμή δεν μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, δεν είμαστε αρνητικοί στην εργασία και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δώσουμε στον τόπο μας τις ευκαιρίες που τους αξίζουν.

Όλοι εμείς οι πολίτες του Έβρου και ειδικά εμείς οι Χειριστές Μηχανημάτων που η

ανεργία στον κλάδο μας αγγίζει το 60% , έχουμε μια σοβαρή ευκαιρία για να αλλάξουμε

την κοινή μοίρα μας προς το καλύτερο.

Τα τελευταία 2 χρονιά οι τεχνολογικές εξελίξεις, η νομοθεσία, η οικονομική κρίση και η ανάγκη για ανάπτυξη, έφεραν πολλά και σημαντικά νέα δεδομένα γύρω από τα θέματα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και στην περιοχή μας έχουμε την τύχη να έχουμε ένα από τα σπουδαιότερα κοιτάσματα χρυσού στην Ελλάδα.

Η επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Έβρου είναι ένα ώριμο μεγάλο έργο έτοιμο να ξεκινήσει ΣΗΜΕΡΑ και να προσφέρει ΑΜΕΣΑ οικονομική ανακούφιση στην τοπική μας

κοινωνία.

Αυτό το έργο θα αποτελέσει τον μοχλό για την έλευση και άλλων μεγάλων επενδυτών στην περιοχή μας.

Πρέπει να αναλάβουμε όλοι το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί.

Με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό – Συμβούλιο του Σωματείου Χειριστών και Βοηθών Εκσκαπτικών και Ανυψωτικών Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων, αποφάσισε και κρίνει την επένδυση της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης επωφελή και απαραίτητη για τον

ΤΟΠΟ.

Ένα έργο που εμείς το στηρίζουμε με ενημέρωση, ρεαλιστικής προσέγγισης και εμπιστοσύνη στην νομοθεσία, την επιστήμη και τους θεσμούς.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος

Ο Πρόεδρος Δάντσιος Κων/νος

Ο Γεν. Γραμματέας

Γραμματικάκης Σταύρος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Το ιστορικό της Αλεξ/πολης με χαμόγελο (10ον μέρος)

Του ΣΧΟΛ-ιαστή Στις 8 Ιουλίου του ίδιου έτους, επισκέπτεται...

Όχι άλλες υποχωρήσεις

Εκτός των άλλων, απαξιωνόμαστε και στα μάτια των Συμμάχων μας «Ατυχήματα» έχουν συμβεί και...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας

Λόγω κορονοϊού η έγκριση των θεμάτων θα γίνει διά περιφοράς, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων

Τι τραβάει ο φτωχός

Παντρεύτηκα ταλαίπωρος και πήρα ένα γαϊδούρι  ενόμιζα ο φουκαράς  ότι ήτανε κελεπούρι.

More Articles Like This