9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Είναι ευκαιρία για την Αλεξανδρούπολη

Δώστε μεγαλύτερο πλάτος στο πεζοδρόμιο της Απολλωνιάδος – Υπάρχει ανάγκη ζωτικού χώρου στην παραλιακή λεωφόρο – Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε το “πράσινο φως” για την κατασκευή νέου τοίχου στήριξης

paralia... toixos

Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή νέου τοίχου στήριξης στην περιοχή Απολλωνιάδος στην Αλεξανδρούπολη, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με απόφαση που εκδόθηκε στις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με αυτήν (Α.Π οικ. 167978), ο σημερινός τοίχος θα κατεδαφισθεί, θα δημιουργηθεί νέος που θα βρίσκεται 2,70 μ. δίπλα στον σημερινό και θα ξεκινά από την περιοχή του Εθνικού σταδίου Αλεξανδρούπολης και θα φθάνει μέχρι το κτίριο των Ναυτοπροσκόπων, για να προστατέψει την περιοχή από τους κυματισμούς.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί και ράμπα για την καθέλκυση μικρών σκαφών με δημιουργία πλατώματος.

Στην απόφαση προβλέπονται και όλοι εκείνοι οι όροι για την εκτέλεση των εργασιών που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή, κυρίως σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ηχητικής ρύπανσης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου και απομένει πλέον η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ για την προκήρυξή του.

Παράλληλα θα απομακρυνθούν όλα τα υλικά που έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία από παλαιότερες παρεμβάσεις που δεν στάθηκαν ικανές να αντέξουν στους κυματισμούς της θάλασσας

Ακόμη να σημειώσουμε, πως το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο για την περιοχή αφού η θάλασσα είχε εισχωρήσει στα πρώτα σπίτια και υπήρχε πρόβλημα με την στατικότητα του παραλιακού δρόμου.

Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

faros24.gr

***

Σημείωση Ε.Θ.

Ευχάριστη η είδηση, και νομίζουμε πως δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για την διαπλάτυνση του παραλιακού πεζοδρομίου, πέραν των 2,70  μέτρων, στην περιοχή της Απολλωνιάδος, όπου βρίσκονται τα περισσότερα ουζερί της πόλεως.

Υπάρχει σήμερα ανάγκη ζωτικού χώρου στο τμήμα αυτό της παραλιακής λεωφόρου όπου το καλοκαίρι που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, τα καταστήματα βγάζουν πολλές φορές, ακόμη και επάνω στο κατάστρωμα του δρόμου τα τραπεζοκαθίσματά τους.

Ας τολμήσει η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης να κάνει το μεγάλο βήμα.

Και αν τα 2,70 μέτρα γίνουν δέκα ή δώδεκα, κανείς δεν θα έχει αντίρρηση.

Και ο δρόμος θα προστατευθεί από την διάβρωση του χειμερινού κύματος και η εικόνα στην Απολλωνιάδα θα αποτελέσει κόσμημα για την πόλη.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ο «Δρομέας Θράκης» επιμένει με το «Πανόραμα Στίβου»

Μετά από δύο αναβολές λόγω κακοκαιρίας… ο «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» επιμένει και διοργανώνει...

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον στον IGBτης Κομοτηνής

Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Αγωγού Φυσικού Αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας, που θα ενώνει την Κομοτηνή με την πόλη της Στάρα-Ζαγόρα

Έκκληση για κατάταξη στον Αρμενικό Στρατό

Προς τους Αρμένιους νέους που ζουν στη χώρα μας – Άνοιξε κατάλογος εγγραφής εθελοντών

Κοινή δράση Δημάρχων του Ν. Έβρου

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης

Αποστρατικοποίηση και πίσω το Anadolu

Αν δεν είχαμε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, ποτέ δεν θα πατούσε την Κύπρο ο «Αττίλας» - Το 2023...

More Articles Like This