9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Μόνο δύο (2) μικρές οικοδομές κτίζονται σήμερα στην Αλεξ/πολη

Σε κατάρρευση η οικοδομική δραστηριότητα στην Βόρειο Ελλάδα – 160 επαγγέλματα σε πλήρη αβεβαιότητα για επιβίωση στο μέλλον

OIKODOMIS oikodomi(ENSIMA)

Με επιστολή του στα συναρμόδια υπουργεία ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κρούει των κώδωνα του κινδύνου πως η άνευ ορίων κατάρρευση στην οικοδομική δραστηριότητα θα πλήξει άμεσα και τον βιομηχανικό κλάδο.

Οι πρώτες μάλιστα ενδείξεις από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία στον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος βλέπει πως η σωρεία αντικινήτρων και η αυξημένη φορολογία αποτελούν τροχοπέδη για επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Γεωργιάδη, ο Σύνδεσμος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση. “Η οικοδομή στην Ελλάδα είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Ήταν εγκληματικό λάθος να αντιμετωπιστεί η οικοδομή ως μια δεξαμενή άντλησης πόρων για να κλείσουν εφήμερα κάποιες τρύπες των δημόσιων ταμείων” τόνισε.

Η κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας έχει οδηγήσει 160 επαγγέλματα στην απόλυτη αβεβαιότητα.

Η στήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στα διαχρονικά αιτήματα των κατασκευαστών δεν είναι τυχαία, καθώς η οικοδομή βασίζεται σε πληθώρα υλικών, τα οποία στην πλειονότητά τους τροφοδοτούνται από την ελληνική βιομηχανία.

Στο υπάρχων πλαίσιο η επανεκκίνηση της οικοδομής φαντάζει εξαιρετικά απίθανη διότι η αβάστακτη φορολόγηση από το στάδιο των εκσκαφών ακόμη και ως την οριστική πώληση σε ιδιώτες, αν αυτή φυσικά συμβεί κόντρα στα δυσμενή προγνωστικά, αποτελεί το μείζων ανασταλτικό παράγοντα της.

Η ακόμη μεγαλύτερη μείωση στον κατώτατο μισθό σε συνδυασμό με την σωρεία αντικινήτρων που υφίστανται για την οικοδομική δραστηριότητα φέρνουν μάλλον την χαριστική βολή.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This