Θα βρίσκεται στην πόλη μας από 1 έως 3 Ιουνίου 2013 – Έρχεται μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξ/πολης κ.κ. Ανθίμου – Σημαντική βοήθεια στον τόπο μας
Σημαντικό βήμα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδος – Ρωσίας, αποτελεί η επίσκεψη του Πατριάρχου πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στην Αλεξανδρούπολη.
Εκτός απροόπτου λοιπόν ο Πατριάρχης Κύριλλος, θα βρίσκεται για ένα τριήμερο, από 1 έως 3 Ιουνίου 2013 στην Αλεξανδρούπολη, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξ/πολης κ.κ. Ανθίμου.
Κατά το διάστημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδος μας, ο κ Κύριλλος, θα τελέσει τρισάγιο εις μνήμην των Ρώσων Στρατιωτών που ετάφησαν στην Αλεξ/πολη, ενώ πιθανότατα θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Ρωσικής Τράπεζας KEDRN – BANK που θα λειτουργήσει στην πόλη μας.
Παράλληλα στο ίδιο χρονικό διάστημα τοποθετείται πιθανώς και η έναρξη λειτουργίας του Προξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη όπου ο κ. Κύριλλος θα τελέσει αγιασμό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο Πατριάρχης Ρωσίας, έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να ενισχύσει ποικιλοτρόπως την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, με πρώτη κίνηση την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης στην Μάκρη, για ολόκληρο τον χρόνο, όπου θα φιλοξενούνται εναλλάξ για κάθε περίοδο, πάνω από 180 παιδιά από την Ρωσία, μαζί με γονείς, συνοδούς κ.λπ.
Στο ερώτημα που έχει θέσει ο Μητροπολίτης μας, “τί θα κάνετε στις κατασκηνώσεις τον χειμώνα” η απάντηση που πήρε από τον Πατριάρχη Κύριλλο ήταν “για εσάς είναι χειμώνας στην Ελλάδα. Για εμάς είναι οι θερμοκρασίες σαν καλοκαίρι”.
Ακόμη στην ίδια εκπομπή της τηλεόρασης ΘΡΑΚΗ – ΝΕΤ, αναφέρθηκε ότι ο Πατριάρχης Ρωσίας, προτίθεται να δωρήσει την ανέγερση και πλήρη εξοπλισμό ενός μεγάλου Ιερού Ναού, ομοίωμα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, που θα ανεγερθεί κατά πάσα πιθανότητα στην περιοχή των στρατοπέδων.
Αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ο Πατριάρχης Ρωσίας θα αναχωρήσει για επίσκεψη στο Άγιον Όρος.
Σ.Κ.
ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Με τιμές Αρχηγού Εκκλησίας θα γίνει δεκτός από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους , την Τρίτη 4 Ιουνίου,ο προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Κύριλλος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Εκκλησία της Ελλάδας.
Ο Πατριάρχης θα συνοδεύεται από 10μελη επίσημη αντιπροσωπεία καθώς και δημοσιογράφους και λοιπούς παράγοντες.
Χαρμόσυνα θα χτυπάνε οι καμπάνες κατά την έλευση του στις Καρυές , πρωτεύουσα της Αθωνικής Πολιτείας, όπου θα προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ΄΄Αξιον Εστί΄΄ στον Ιστορικό Ναό του πρωτάτου.
Ο κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί τις πρώτες τέσσερις τη τάξει Ιερές Μονές , Μεγίστης Λαύρας, Βατοπαιδίου, Ιβήρων και Χαλανδρίου και το ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος όπου θα διανυκτερεύσει και τις τρεις νύχτες.
Agioritikovima