9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Τα “Φαραωνικά” σχέδια του Ερντογάν και η Τουρκική… “Άνοιξη”

Το τρίτο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης που θέλει να κατασκευάσει ο Ερντογάν, κόβοντας 2.500.000 δένδρα, το δεύτερο κανάλι στο Βόσπορο και το μεγαλύτερο τζαμί της Τουρκίας, με 6 μιναρέδες, που θα χωράει 30.000 προσκυνητές!!!

erdogan Turkey-Blue-Mosque-Istanbul

Όλο και περισσότερο βίαιες διαδηλώσεις συγκλονίζουν την Κωνσταντινούπολη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Αυτό που ξεκίνησε την 27η Μαΐου ως μια ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία για το σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης να αντικαταστήσει ένα..

- Advertisement -

μικρό πάρκο στην κεντρική τοποθεσία της πόλης με ένα εμπορικό κέντρο, έχει μεταμορφωθεί σε αντίσταση κατά του αυξανόμενου αυταρχισμού της Τουρκίας.

Την ώρα αυτή η γέφυρα του Βοσπόρου είναι γεμάτη από τους οπαδούς και των τριών μεγάλων ομάδων της Πόλης, που ένωσαν τις φωνές τους κατά της απόφασης Ερντογάν.

Η τουρκική αστυνομία επιτέθηκε βίαια στους διαδηλωτές, τραυματίζοντας όχι μόνο μαθητές αλλά και δημοσιογράφους, ακόμα και μέλη του κοινοβουλίου.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όλο και περισσότεροι αναλυτές μιλούν πλέον ανοιχτά για ‘ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ’!

Ο ανταποκριτής του CNN παρομοίασε την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη, με μια ….εικονική επίθεση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στην Times Square και την μετατροπή της σε ΘΑΛΑΜΟ ΑΕΡΙΩΝ σε καθημερινή βάση!!!

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κυβέρνηση Ερντογάν, γιατί απλά όλα τα συμπτώματα δείχνουν ότι έχει ξεσπάσει μια τεράστια καταιγίδα, ξαφνική και επικίνδυνη, έτοιμη να συμπαρασύρει πολύ κόσμο!

Τα θέματα είναι πολλά για να ξεσπάσει ο τουρκικός λαός:

Ο Ερντογάν πέρασε στις 24 Μαίου, έναν νόμο που απαγορεύει σχεδόν την …κατανάλωση του αλκοόλ!

Ο Ερντογκάν ψήφισε δηλαδή νόμο, σύμφωνα με τον οποίο, απαγορεύεται να πωλούν από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί αλκοόλ τα μαγαζιά στην Τουρκία!

Επιβάλει δηλαδή την θρησκευτική του ατζέντα στην κοινωνία της Τουρκίας με ‘συνταγματική βία’ κάτι που δεν άρεσε καθόλου στη νεολαία και φυσικά στην αντιπολίτευση που μιλά για προσπάθεια βίαιης κοινωνικής αλλαγής από τους Ισλαμιστές!

Η φυλάκιση εβδομήντα και παραπάνω ανθρώπων των εφημερίδων – υποτίθεται στη δημοκρατική Τουρκία-  αυτήν την στιγμή, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στο όλο κλίμα δυσφορίας και ο Τύπος σιγοντάρει την κατάσταση ‘Γρηγορόπουλου’ που έχει δημιουργηθεί στην Πόλη.

Το αμφιλεγόμενο τρίτο αεροδρόμιο που θέλει να κατασκευάσει ο Ερντογάν στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, κόβοντας μάλιστα 2.500.000 δέντρα(!!!) – ακούς Τρεμόπουλε;- έχει ξεσηκώσει πλήθος ανθρώπων που μιλούν για μεγάλη φυσική καταστροφή.

Εδώ προσθέστε και το έργο – έκτρωμα, έτσι το χαρακτηρίζουν πολλοί επιστήμονες στη γειτονική χώρα, που σχεδιάζει ο Ερντογάν, το δεύτερο κανάλι στο Βόσπορο και η περιβαλλοντική βόμβα είναι έτοιμη!

Και φυσικά, σε όλο αυτό το σκηνικό, έρχεται και το κερασάκι που δεν είναι άλλο από το τεράστιο Τζαμί που θέλει να κατασκευάσει ο Ερντογάν, σαν ο νέος Σουλεημάν ο Μεγαλοπρεπής!

Το μεγαλύτερο Τζαμί που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Τουρκία και θα χωράει 30.000 προσκυνητές και θα έχει έξη τεράστιους μιναρέδες!

Θα φαίνεται από όλες τις μεριές της Κωνσταντινούπολης!

Επίσης συμπληρώστε και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις σχέσεις μεταξύ Ερντογάν και Φεντουλάχ Γκιουλέν, καθώς επίσης και σε μια στροφή στον συντηρητισμό του πρωθυπουργού, μετά τα ζητήματα υγείας που του προέκυψαν.

Μια στροφή που αποδίδεται στον ολοένα αυξανόμενο ρόλο που έχει η σύζυγός του, στις πολιτικές του αποφάσεις.

Όλα αυτά, έχουν δημιουργήσει μια ατομική βόμβα στην κεμαλοτραφή κοινωνία της Πόλης, που όπως φαίνεται έχει …ενεργοποιηθεί!

Θα μπορούσε η Τουρκία λοιπόν να παρακολουθήσει την έναρξη μιας “τουρκικής άνοιξης;”

Ίσως, αν ο Ερντογάν μπορεί να πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει τους διαδηλωτές.

Όμως μια καταστολή των διαδηλωτών με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, θα πλήξει περισσότερο την διεθνή του εικόνα και θα εντείνει τα συναισθήματα συμπάθειας προς τους διαδηλωτές.

Αναμένουμε τη συνέχεια με τεράστιο ενδιαφέρον.

Και όπως λέει και ο φίλος μου διεθνολόγος Σπύρος Λίτσας, διαφωνώντας με τον χαρακτηρισμός της ‘Τουρκικής Άνοιξης’, έχουμε απλά ένα κλασικό φαινόμενο λανθασμένου χειρισμού κρίσης!

Ίδωμεν…

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Μέλος Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This