Home / Κοινωνια / Όταν οι Συνδικαλιστές “μαύριζαν” τις οθόνες

Όταν οι Συνδικαλιστές “μαύριζαν” τις οθόνες

Τότε ήταν άσκηση… “Δημοκρατικού Δικαιώματος” των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που απεργούσαν κάθε τόσο για ψύλλου πήδημα – Τώρα αγανακτούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ γιατί φιμώνεται η (παρά) – πληροφόρηση των πολιτών – Απέραντη υποκρισία που εξαγρίωσε τους Έλληνες

net_554_355-(1) apergia-ert

Η Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κάνει μεν αποδεκτό το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ, αλλά διατάσσει συγχρόνως την συνέχιση μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, μας έβαλε σε αγωνιώδεις αναζητήσεις για την ερμηνεία της Αποφάσεως, για την οποία όπως φάνηκε, διαφορετική εκτίμηση είχαν οι εταίροι της τρικομματικής Κυβέρνησης κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Απ’ ότι είδαμε οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ανέδειξαν σε μέγιστο θέμα την επαναλειτουργία της Κρατικής Τηλεόρασης και μάλιστα άμεσα και χωρίς καμμία χρονοτριβή για όλα τα προγράμματα, όλες τις συχνότητες και με ολόκληρο το υφιστάμενο προσωπικό της ΕΡΤ.

Και για να το πούμε πιο απλά, ήθελαν κατά το σύνθημα των αγροτικών κινητοποιήσεων “ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ – ΟΛΑ ΛΕΦΤΑ”.

Οι Δημοκρατικές ευαισθησίες, ήταν στραμμένες μάλλον προς τον τελευταίο όρο, που ήθελε την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης, παρά για το “μαύρο” που έπεσε στις οθόνες.

Γιατί όταν μαύριζαν τις οθόνες τα Συνδικάτα της ΕΡΤ, λόγω των συνεχών απεργιών, που γινόταν για “ψύλλου πήδημα” κανείς δεν ενοχλείτο και κανείς δεν διαμαρτύρονταν.

Γιατί το κατέβασμα των διακοπτών (όπως βέβαια και από άλλους φορείς του Δημοσίου Τομέως) ήταν άσκηση… “Δημοκρατικού Δικαιώματος”!!!

Έτσι λοιπόν είχαμε τις καταγγελίες για “αυταρχισμό” της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, για “Καταπάτηση των Δημοκρατικών Ελευθεριών”, για “φίμωση” της Δημόσιας Τηλεόρασης και άλλα τέτοια αγανακτισμένα τσιτάτα.

Έφτασαν δε (όπως μετεδίδαν συνεχώς και τα προοδευτικά παπαγαλάκια της ενημέρωσης) στο σημείο να απειλούν οι Βενιζέλος και Κουβέλης ακόμα και την διακοπή της συνεργασίας τους στην τριτοκομματική Κυβέρνηση, που σήμαινε, άρση της εμπιστοσύνης προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και συνακόλουθα προσφυγή στις κάλπες.

Μόνο που οι σχεδιασμοί τους δεν τους βγήκαν όπως θα ήθελαν.

Μπορεί να χάιδεψαν τα αυτιά της εκλογικής τους πελατείας, ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά τα μηνύματα που ήλθαν εν τω μεταξύ από τον αγανακτισμένο λαό, τους ανάγκασαν να βάλουν “νερό στο κρασί” τους.

Με το άκουσμα της πιθανότητας να έχουμε εκλογές που θα οδηγούσαν σε καταβαράθρωση την οικονομία της χώρας, οι πολίτες εξεγέρθηκαν και δήλωσαν απερίφραστα πως το “πάρτι¨υπέρ του Δημοσίου, ετελείωσε.

Καμμία συμπαράσταση από το λαό δεν ακούσθηκε υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Μόνο τα οργανωμένα Σωματεία και Σύλλογοι που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (βάλτε εδώ και το σύνολο των αντιπολιτευομένων κομμάτων) έσπευσαν να στείλουν πύρινες καταγγελίες κατά της ανάλγητης Κυβέρνησης Σαμαρά ότι εξυπηρετεί την πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο!!!

Τελικά η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα επαναλειτουργήσει, με λιγότερο προσωπικό, χωρίς τις σπατάλες του παρελθόντος.

Το δήθεν “Δημοκρατικό” δικαίωμα των εργαζομένων να κατεβάζουν τους διακόπτες, ετελείωσε.

Και αυτό πρέπει να γίνει μάθημα για όλους τους Συνδικαλιστές του Δημοσίου.

Με τις αλλεπάλληλες απεργίες τους, πριονίζουν το κλαδί που κάθονται.

Τα περιθώρια ανοχής του λαού που πληρώνει τα “κερατιάτικα” ετελείωσαν.

Σ.Κ.