9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Άθλια η εικόνα της Αλεξανδρούπολης με τα αδέσποτα

Ο Δήμος οφείλει πάραυτα να τα μαζέψει από τους δρόμους – Επιτίθενται στους διερχόμενους διαβάτες – Παράπονα κατοίκων από τους γύρω οικισμούς

adespota-skilia adespota-skylia-(2)-742516

Το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην Αλεξανδρούπολη, δεν είναι σημερινό.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για το συμμάζεμά τους, οι αγέλες των αδέσποτων συνεχίζουν να γυρνούν στους δρόμους, και να γρυλίζουν απειλητικά τους διερχόμενους πεζούς, ή να τρέχουν γαβγίζοντας πίσω από τα αυτοκίνητα.

- Advertisement -

Όπως έχει ξαναγράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την επικρατούσα κατάσταση, φέρουν οι δήθεν φιλόζωοι ιδιοκτήτες των σκυλιών, που τα αγοράζουν μικρά, για να παίζουν τα παιδιά τους, και μόλις μεγαλώσουν τα σκυλάκια και τα βαρεθούνε, τα πετούν στον δρόμο, πεινασμένα και αβοήθητα.

Αυτή την “ζωοφιλία” πληρώνουν σήμερα οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης που κάθε τόσο δέχονται επιθέσεις από τα αδέσποτα, που έχουν πλέον αγριέψει.

Πρόσφατα μας τηλεφώνησαν φίλοι αναγνώστες από τον Μαΐστρο για να καταγγείλουν την επίθεση που δέχθηκε μια κοπελίτσα από αδέσποτο σκυλί, ζητώντας να γράψουμε στην εφημερίδα μας, για το κακό αυτό που έχει παραγίνει.

Και έχει όντως παραγίνει γιατί υπάρχει και μια άλλη παράμετρος.

Είναι αυτή των οικολόγων – φιλόζωων, που όπως μαθαίνουμε μόλις αντικρίσουν το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων του Δήμου, βάζουν τις φωνές και διαμαρτύρονται για ανάλγητη συμπεριφορά και κακομεταχείριση των ζώων.

Τώρα αν αυτό το αγριεμένο σκυλί δαγκώσει κανέναν και τον τρέχουν για θεραπεία και την ταλαιπωρία των αντιλυσσικών εμβολίων, δεν τους νοιάζει καθόλου.

Το υφιστάμενο πρόβλημα πάντως, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί δυναμικά, παρά την έλλειψη πιστώσεων και προσωπικού στον Δήμο.

Γιατί τα παράπονα που δεχόμαστε δεν είναι μόνο από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά και από τους γύρω οικισμούς, όπως π.χ. της Μάκρης και του Άβαντος.

Η εικόνα της Αλεξανδρούπολης σήμερα, με τα αδέσποτα σκυλιά, είναι άθλια.

Ο Δήμος ας δώσει προτεραιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σ.Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η δικαιοσύνη στη Θράκη μετά την ενσωμάτωση

Παραμένει διαχρονικό το έλλειμμα Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη – Το 1920, ο Δικηγορικός Σύλλογος Έβρου αριθμούσε μόλις...

Εξοικονόμηση ενέργειας με τοποθέτηση λαμπτήρων LED

Αντικαταστάθηκαν 850 λαμπτήρες φθορισμού – Το κόστος των 700 λαμπτήρων LEDκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη το “ValiantEnergy”

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες δεμένο το πλοίο ValiantEnergy. Πρόκειται για...

Ετοιμάζουν την κάθοδο στο Υπουργείο Παιδείας

Τι αποφάσισε, σε ευρεία σύσκεψη, η Επιτροπή Αγώνα, για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου Ευρεία...

Εμπρός, τώρα, στα δώδεκα ν. μίλια

Γιατί αδρανεί η Ελληνική Πολιτεία και δεν προχωρά άμεσα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων; - Έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το...

More Articles Like This