9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Άθλια η εικόνα της Αλεξανδρούπολης με τα αδέσποτα

Ο Δήμος οφείλει πάραυτα να τα μαζέψει από τους δρόμους – Επιτίθενται στους διερχόμενους διαβάτες – Παράπονα κατοίκων από τους γύρω οικισμούς

adespota-skilia adespota-skylia-(2)-742516

Το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών στην Αλεξανδρούπολη, δεν είναι σημερινό.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, για το συμμάζεμά τους, οι αγέλες των αδέσποτων συνεχίζουν να γυρνούν στους δρόμους, και να γρυλίζουν απειλητικά τους διερχόμενους πεζούς, ή να τρέχουν γαβγίζοντας πίσω από τα αυτοκίνητα.

- Advertisement -

Όπως έχει ξαναγράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την επικρατούσα κατάσταση, φέρουν οι δήθεν φιλόζωοι ιδιοκτήτες των σκυλιών, που τα αγοράζουν μικρά, για να παίζουν τα παιδιά τους, και μόλις μεγαλώσουν τα σκυλάκια και τα βαρεθούνε, τα πετούν στον δρόμο, πεινασμένα και αβοήθητα.

Αυτή την “ζωοφιλία” πληρώνουν σήμερα οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης που κάθε τόσο δέχονται επιθέσεις από τα αδέσποτα, που έχουν πλέον αγριέψει.

Πρόσφατα μας τηλεφώνησαν φίλοι αναγνώστες από τον Μαΐστρο για να καταγγείλουν την επίθεση που δέχθηκε μια κοπελίτσα από αδέσποτο σκυλί, ζητώντας να γράψουμε στην εφημερίδα μας, για το κακό αυτό που έχει παραγίνει.

Και έχει όντως παραγίνει γιατί υπάρχει και μια άλλη παράμετρος.

Είναι αυτή των οικολόγων – φιλόζωων, που όπως μαθαίνουμε μόλις αντικρίσουν το συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων του Δήμου, βάζουν τις φωνές και διαμαρτύρονται για ανάλγητη συμπεριφορά και κακομεταχείριση των ζώων.

Τώρα αν αυτό το αγριεμένο σκυλί δαγκώσει κανέναν και τον τρέχουν για θεραπεία και την ταλαιπωρία των αντιλυσσικών εμβολίων, δεν τους νοιάζει καθόλου.

Το υφιστάμενο πρόβλημα πάντως, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί δυναμικά, παρά την έλλειψη πιστώσεων και προσωπικού στον Δήμο.

Γιατί τα παράπονα που δεχόμαστε δεν είναι μόνο από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, αλλά και από τους γύρω οικισμούς, όπως π.χ. της Μάκρης και του Άβαντος.

Η εικόνα της Αλεξανδρούπολης σήμερα, με τα αδέσποτα σκυλιά, είναι άθλια.

Ο Δήμος ας δώσει προτεραιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σ.Κ.

 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This