9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Από σήμερα στα Κ.Ε.Π. τα Δελτία για Κοινωνικό Τουρισμό

Φθηνές εξαήμερες διακοπές με τα προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

AVDHRA-PARALIA paralia aristeinou 1

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μπορούν να επισκέπτονται από σήμερα Παρασκευή οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» για να παραλάβουν τα δελτία συμμετοχής.

Μέσω του προγράμματος επιδοτείται η παραμονή σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων φορέων.

- Advertisement -

Η πρώτη φάση του προγράμματος που εκπονούν το υπουργείο Τουρισμού και ο EOT εκτείνεται χρονικά από τις 19 Ιουλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013, αφορά 43.000 δικαιούχους και χωρίζεται σε δύο υποπρογράμματα:

Εξαήμερες διακοπές και πρόγραμμα για την τρίτη ηλικία.

Ήδη δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τα καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών για την περίοδο 2013-2014.

Ο  κατάλογός περιλαμβάνει αναλυτικά τα καταλύματα ανά Περιφέρεια και νομό, αφορά, δε, σε όλα τα είδη καταλυμάτων, όπως ξενοδοχεία, επιπλωμένες κατοικίες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.

Τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται συνεχώς και θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του EOT.

Τα εισοδηματικά όρια υπαγωγής στο πρόγραμμα διαμορφώνονται ως εξής: σε 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, στις 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί), και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί), ενώ για τα άτομα της τρίτης ηλικίας δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Συνολικά θα εκδοθούν 62.000 ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζομένους. Επίσης, θα χορηγηθούν άλλα 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας (θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013).

 

Οι δικαιούχοι

 

Στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή του Ταμείου Νομικών:

1) Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ.

2)Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

3) Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕ, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.

4) Συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης), καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω Ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το Ι ΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.

5) Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.

6) Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/1978 έως 31/12/2005).

7) Ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή όσοι λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

8) Αυτασφαλιζόμενοι στο ΙΚΑ, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό;

9) Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις προηγούμενες κατηγορίες.

10) Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω), ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Β.Π.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα έχουμε όλοι έναν προσωπικό αριθμό!!!

Σε αντικατάσταση του ΑΦΜ, αλλά και του ΑΜΚΑ – Το σύστημα για τους Έλληνες πολίτες, θα είναι...

Για την επανεκκίνηση – ανάκαμψη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Σκληρή κριτική ασκεί στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ» - Εννέα (9) προτάσεις που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν

Εισβολή… ανοησίας στο Μελισσοκομείο των Φερών Έβρου

Ψευδείς ειδήσεις από δήθεν «υπεύθυνα» πρόσωπα,  είναι λογικό να δημιουργούν ανησυχία στην ψυχή των Εβριτών

Αυτά που… ζούμε, δεν είναι θερμά επεισόδια;

Έχουμε ήδη εισέλθει σε σειρά αυθεντικών επεισοδίων της Τουρκίας, κατά της χώρας μας Προσπαθώ...

Θα μπορούσες να ήσουν εσύ

Στη θέση του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ (Για όποιον αντιμετωπίζει ρατσιστικά τους συνανθρώπους του) Θα μπορούσες να...

More Articles Like This