9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 7 Ιουνίου, 2020

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ “Τ.Α.Ρ.”;

Ο αγωγός που θα μεταφέρει το Αζέρικο Αέριο στην Ιταλία, ξεκινά από τον Έβρο – Ποια θα είναι τα οφέλη της τοπικής οικονομίας, από την κατασκευή του έργου; – Οι Αιρετοί μας Άρχοντες, Σύλλογοι και Σωματεία, ας ενδιαφερθούν από τώρα για να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά οφέλη

agogos-aeriou-tap tapok1004

Διαβάζουμε στις εφημερίδες:

***

- Advertisement -

Προετοιμασία για Τ.Α.Ρ. στην Έδεσσα

 

Άρχισαν να προετοιμάζονται στην Έδεσσα για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Trans-Adriatic Pipeline (TAP), αφού θα περάσει και από τον τοπικό δήμο, και συγκεκριμένα από τις περιοχές της Φλαμουριάς, της Αγίας Φωτεινής και του Γραμματικού.

Για το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου είχε συνάντηση ο δήμαρχος της Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου με τους εκπροσώπους της εταιρίας Μακεδόνικη Τεχνική, η οποία έχει αναλάβει το έργο της κτηματογράφησης των εκτάσεων μέσα από πς οποίες θα περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου.

Με βάση το γεγονός ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Trans-Adriatic Pipeline (ΓΑΡ) θα έχει παρουσία και στον Δήμο Έδεσσας, θα υπάρχει η δυνατότητα για μελλοντική σύνδεση της περιοχής και με την παροχή φυσικού αερίου.

Σημαντικά αναμένεται να είναι τα οφέλη για την τοπική οικονομία κατά τη διάρκεια κατασκευής του μεγάλου αυτού έργου, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στα έργα κατασκευής, αλλά και σε άλλα επαγγέλματα που συνδέονται με το έργο με έμμεσο τρόπο.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος του έργου, η διαδικασία μελετών, κτηματογράφησης και πρόσβασης στη γη θα πρέπει να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2014, ενώ ο αγωγός θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Εμείς τι προετοιμασία κάνουμε για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου “T.A.Ρ.”;

Όπως έχει γράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ο Αγωγός με το Αζέρικο Φυσικό Αέριο θα ξεκινά από τον Έβρο, για να συνεχίσει στον δρόμο του μέχρι την Αλβανία, για να περάσει την Αδριατική θάλασσα και να φθάσει στην Ιταλία.

Οι υπογραφές μεταξύ των Κυβερνήσεων και των Εταιρειών του Consortium  κατασκευής – εκμετάλλευσης έχουν μπει και το έργο θα προχωρήσει με σύντομες διαδικασίες ώστε ο Αγωγός να είναι έτοιμος το 2016.

Μήπως πρέπει λοιπόν οι τοπικοί μας αιρετοί Άρχοντες να ενδιαφερθούν για τις λεπτομέρειες διέλευσης του Αγωγού μέσα από τα χώματά μας;

Αν θα κόψει χωράφια, αν θα γίνουν απαλλοτριώσεις (με ποιο τίμημα;) και το σπουδαιότερο, ποιο και πόσο ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχοληθεί με την κατασκευή του έργου.

Μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έγινε εδώ κάποια ανάλογη κίνηση, όπως αυτή στον Δήμο της Έδεσσας.

Γι’ αυτό ρωτούμε:

Μας ενδιαφέρει το έργο;

Ή μήπως στον τόπο που λέγει ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, που αρνείται κάθε μεγάλη επένδυση, είμαστε αρνητικοί και για τον Αγωγό ΤΑΡ, όπως είμασταν και για τον Αγωγό Πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη;

Πέραν των ανωτέρω θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για την χρήση του Φυσικού Αερίου (που θα περνά κάτω από τα πόδια μας) για θέρμανση των νοικοκυριών.

Και μάλιστα για την πρόβλεψη διακλάδωσης του Αγωγού προς τον Βόρειο Έβρο, όπου ο χειμώνας είναι βαρύς και οι δαπάνες θέρμανσης εξαιρετικά υψηλές.

Αυτά είναι νομίζουμε θέματα που πρέπει να συζητηθούν από τώρα και να απαιτηθούν αντισταθμιστικά οφέλη.

Ο ακριτικός Έβρος δεν πρέπει να ερημώσει.

Οι Εβρίτες πρέπει να στηριχθούν για να παραμείνουν στις εστίες τους.

Η θέρμανση με φθηνότερο φυσικό αέριο είναι ένα κίνητρο που πρέπει να αποκτήσουμε επί τέλους και εμείς, που ζούμε εδώ στην άκρη του Θεού.

Φθάνει η φροντίδα μόνο για τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς.

Πρέπει όμως πρώτιστα γι’ αυτό να ενδιαφερθούν οι αιρετοί μας Άρχοντες.

Διαφορετικά θα βλέπουμε ακόμη μια φορά “τα τραίνα να περνούν” και εμείς θα παραμένουμε “εκτός Νυμφώνος”.

Άντε λοιπόν.

Δήμαρχοι, Νομάρχες, Περιφερειάρχες, Σύλλογοι, Σωματεία, Επιμελητήρια κ.λπ., κ.λπ. κινηθείτε όπως αρμόζει.

Περιθώρια για αδιαφορία και ωχαδερφισμό δεν υπάρχουν.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This