9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Ζητούνται καινοτόμες προτάσεις για την ανάπτυξη της Λήμνου

Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στα πλαίσια του Lemnos Festival 2013

limnos_island_Greece limnos02

Διαγωνισμό για την στήριξη πρωτότυπων και καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών για τη δημιουργία μικρής επιχείρησης στη Λήμνο διοργανώνει για πρώτη φορά ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου “Λημνιοί εν Δράσει”, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Lemnos Festival 2013 με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Λήμνου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης είναι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, ώρα 23:59 και γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ οι επιχειρηματικές ιδέες θα παρουσιαστούν τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεστιβάλ στις 13 και 14 Αυγούστου.

- Advertisement -

Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε ντόπιους κατοίκους της Λήμνου, αλλά και σε όσους θα επιθυμούσαν να μετακομίσουν ή να επενδύσουν στο νησί.

Σκοπός του συλλόγου είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της ιδέας του επαναπατρισμού και η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών προς την υλοποίησή του, μέσω της προβολής του νησιού και μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού, με τον οποίο οι “Λημνιοί εν Δράσει” θα βρίσκονται κοντά στη νεολαία της Λήμνου στην προσπάθεια ενεργητικής καταπολέμησης της ανεργίας και ανάδειξης του τόπου.

Οι τρεις καλύτερες προτάσεις για δημιουργία μικρής επιχείρησης στη Λήμνο, βραβεύονται με χρηματικό έπαθλο, οι πέντε καλύτερες με πρόσβαση στις υποδομές και τις υπηρεσίες του hub επιχειρηματικότητας στην Μύρινα,  ενώ και οι 10 πρώτες σε κατάταξη συμμετοχές επιβραβεύονται μέσω υποστήριξης φακέλου υποψηφιότητας σε κοινοτικά ή/και άλλα προγράμματα ιδιωτικού ή δημοσίου ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο μεγάλος νικητής των βραβείων θα λάβει το 1ο Βραβείο “Φιλοκτήτης” που ισοδυναμεί με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ σε 3 ισόποσες δόσεις σύμφωνα με τα ορόσημα προόδου της υφιστάμενης ή υπό σύστασης εταιρείας και όπως αυτά προκύψουν σε κοινή συνάντηση με την επιτροπή αξιολόγησης μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Αντίστοιχα, η δεύτερη και τρίτη καλύτερη, βάσει αξιολόγησης, επιχειρηματική πρόταση θα λάβουν ως χρηματικό έπαθλο από 1.000 ευρώ σε 2 ισόποσες δόσεις βάσει προόδου.

Επιπλέον, οι πέντε πρώτοι στην κατάταξη αξιολόγησης έχουν δικαίωμα χρήσης των υποδομών και των υπηρεσιών του hub επιχειρηματικότητας, η δημιουργία του οποίου είναι επιπρόσθετος στόχος των βραβείων και παράπλευρο όφελος της δράσης.

Συγκεκριμένα, το hub θα παρέχει για τέσσερεις μήνες στους δικαιούχους από πλευράς υποδομών: φιλοξενία στις κτιριακές υποδομές του στη Μύρινα (προσφορά δήμου Λήμνου), πλήρως επιπλωμένα γραφεία, πρόσβαση σε σύνδεση διαδικτύου, άδειες χρήσης λογισμικού, εκτυπωτές, φωτοτυπικά και σαρωτικά μηχανήματα και από πλευράς υποστήριξης και υπηρεσιών: δημιουργία εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, συμβουλευτικές υπηρεσίες καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, υπηρεσίες οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με επενδυτικά σχήματα, λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης.

Οι 10 πρώτες σε αξιολόγηση προτάσεις θα κερδίσουν δωρεάν υποστήριξη αναφορικά με την κατάθεση φακέλου συμμετοχής σε επενδυτικό σχέδιο που θα προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Λήμνο από την Αναπτυξιακή Λήμνου και το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου.

Τα “Βραβεία Επιχειρηματικότητας” είναι μια πρωτοβουλία των “Λημνιών εν Δράσει”, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την οργάνωση της αξιολόγησης, η οποία θα γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από μέλη – εκπροσώπους του Δήμου Λήμνου, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που στέκονται αρωγοί και συντρέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η αξιολόγηση θα βασιστεί σε προκαθορισμένα, αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προθεσμίες, τα κριτήρια, τα απαραίτητα έγγραφα, τα έπαθλα και τους διοργανωτές παρέχονται σε ειδική ιστοσελίδα των “Λημνιών εν Δράσει”.

emea.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Προβοκάτσιες στήνουν οι Τούρκοι στο ποτάμι!!!

Σώνει και καλά θέλουν να προκαλέσουν «θερμό επεισόδιο» στον Έβρο – Οι δουλέμποροι… προστάτες των λαθρομεταναστών!!!

Το Καλέ Πανηγύρι του Διδυμοτείχου

Αποτελεί απότοκο σημαντικών Ιστορικών γεγονότων και Θεϊκής παρέμβασης – Ο Λαός του Διδυμοτείχου διατηρεί άσβεστη την θαυματουργή...

Για ποιο λόγο εξαιρέθηκε η Θράκη και η Σαμοθράκη;

Εμείς εδώ δεν αντιμετωπίζουμε προσφυγικές ροές, όπως τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα; - Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης

Θα κάνει δημοψήφισμα για την Αγιά Σοφιά;

Ο Ερντογάν ζήτησε και επισήμως την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας – Θα την κάνει τζαμί

Το Δ’ Σώμα Στρατού ασπίδα του Έβρου

Η «ακτινογραφία» του ισχυρότερου σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που κρατά απροσπέλαστη την Ελληνοτουρκική μεθόριο – Το Δ’ Σ.Σ. κλείνει σε λίγους μήνες...

More Articles Like This