Home / Κοινωνια / Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΪΜΟΥ ΚΩΦΑΛΑΛΟΥΣ

Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΪΜΟΥ ΚΩΦΑΛΑΛΟΥΣ

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, μπροστά στο φαινόμενο των 400 παιδιών της οδού Άβαντος που εμφανίζονται ως “κωφάλαλα”, ενώ οι γονείς τους εισπράττουν 1450 ευρώ τον μήνα επίδομα, για να αράζουν στους καφενέδες, χωρίς να εργάζονται

moro monos

Πριν από δέκα (10) περίπου ημέρες διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη το 19ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 1200 συνέδρους, εξέχοντες επιστήμονες στην ειδικότητά τους και το οποίο κατά κοινή ομολογία όσων το παρακολούθησαν, σημείωσε εξαιρετική επιτυχία.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που απασχόλησαν τους συνέδρους ήταν και η αύξηση διεθνώς των κρουσμάτων ιλαράς σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Όμως Αλεξανδρουπολίτες ιατροί αναρωτήθηκαν μήπως στα πλαίσια αυτού του συνεδρίου θα έπρεπε να εξετασθεί το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό κωφαλάλων παιδιών που εμφανίζεται στην περιοχή της οδού Άβαντος της Αλεξανδρούπολης, ποσοστό που λαμβάνει διάσταση … “πανδημίας” και ως εκ τούτου πρέπει να εξετασθεί επιστημονικώς για το που οφείλονται τα αίτιά του.

Πράγματι είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει στον τόπο μας μπροστά στο οποίο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.

Γιατί απλούστατα με ιατρικές στατιστικές, δεν μπορεί να ερμηνευθεί.

Μήπως λοιπόν πρέπει να εξετασθεί σοβαρά και υπεύθυνα πλέον, μήπως στο φαινόμενο αυτό υπάρχει και άλλη ερμηνεία;

Μήπως στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με κωφάλαλους – “μαϊμού” ώστε οι γονείς τους να εισπράττουν παχυλά επιδόματα, για να μην δουλεύουν αλλά να κάθονται ολημερίς στα καφενεία και να φωνάζουν από πάνω “Ζήτω η Μητέρα Τουρκία”;

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ που στέκεται με υπευθυνότητα απέναντι στους αναγνώστες της, και την Πατρίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με αυτό το θέμα.

Όμως τα μέχρι σήμερα δημοσιεύματά μας έπεσαν σε ώτα κωφών, και σε μάτια τυφλών.

Όπως μαθαίνουμε από ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα την υπόθεση, λειτουργεί συστηματικά μια φάμπρικα που ξεκινά από το πρώτο έτος γέννησης του παιδιού, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κωφάλαλο και αποδίδει έτσι επίδομα αναπηρίας 1450 ευρώ το μήνα.

Ακόμα, όπως μας είπαν, αυτή την στιγμή πάνω από τετρακόσια (400) παιδιά έχουν βεβαιωθεί ως κωφάλαλα που σημαίνει ότι εάν έχουν προσδόκιμο έτος ζωής τα 90 χρόνια, επί 90 χρόνια (δηλ. δια βίου) θα λαμβάνουν αυτό το πλουσιοπάροχο επίδομα.

Όμως αυτά τα χαριστικά επιδόματα που επιτρέπουν τον παρασιτισμό εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, τα πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες, με τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.λπ.

Δηλαδή υποφέρουμε οικονομικά όλοι μας για να καλοπερνούν κάποιοι πονηροί υπό τις ευλογίες και την κάλυψη κάποιων Υγειονομικών Επιτροπών.

Πάραυτα επικρατεί επί του σκανδαλώδους αυτού θέματος, άκρα του τάφου σιωπή, που όμως δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Στην Ζάκυνθο με τους “μαϊμού” – τυφλούς που οδηγούσαν ταξί, ήταν ο Δήμαρχος που ξεσηκώθηκε και κατήγγειλε την ανομία.

Στην Αλεξανδρούπολη ποιος θα ξεσηκωθεί;

Και ως πότε τα ψηφουλάκια του μαχαλά, θα ρυθμίζουν την εκλογή των Δημοτικών μας Αρχόντων;

Το ζήτημα δεν κλείνει εδώ.

Έχουμε και άλλα πολλά να πούμε γιατί η κοροϊδία δεν υποφέρεται άλλο.

Περιμένουμε τις κινήσεις των αρμόδιων της πολιτείας, που μέχρι στιγμής, περί άλλων τυρβάζουν.

Χωρίς προκοπή για τον τόπο, χωρίς μέλλον.

Αλήθεια είναι “καλοί” αυτοί που επιτρέπουν και ευλογούν τις “μαϊμουνιές” και εμείς είμαστε οι “κακοί” που τα γράφουμε;

Σ.Κ.