9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ

Αν δεν ήταν τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ακόμη θα πληρώναμε ενοίκια για τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου – Να τα λέμε για να μην ξεχνιόμαστε

moriaki PALIO IMG_8029

Δικαιώνεται η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ για τα δημοσιεύματά της.

Και επιχαίρουμε ιδιαίτερα γιατί πιάνουν τόπο οι προτάσεις της εφημερίδος μας για το κοινό όφελος των πολιτών.

- Advertisement -

Ο λόγος για την μεταστέγαση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Νομαρχία) σε κτίριο του παλαιού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης.

***

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που αφορά στη στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου βρήκε τη λύση του.

Με στόχο τη χρηστή διοίκηση και διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και την εξοικονόμηση πόρων, συνεργάσθηκαν αρμονικά φορείς και εκπρόσωποι του τόπου και εξασφάλισαν τη στέγαση των υπηρεσιών  της Π.Ε Έβρου στο κτίριο Γ (κτίριο  Μοριακής Βιολογίας) του συγκροτήματος του Παλαιού Νοσοκομείου Αλεξ/πολης.

Με αίτημα που υποβλήθηκε από τον Περιφερειάρχη   κ. Αριστείδη Γιαννακίδη προς τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, ζητήθηκε η   παραχώρηση κατά χρήση του εν λόγω κτιρίου.

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της  Π.Ε Έβρου, του Πανεπιστημιακού Γενικού  Νοσοκομείου Έβρου και με την υποστήριξη της Ιατρικής Σχολής το αίτημα αυτό  είχε θετική  έκβαση.

Έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή  της συμφωνίας, για την παραχώρηση του κτιρίου Γ,  μεταξύ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου εκπροσωπούμενου από τον Διοικητή  κ. Ραπτόπουλο Νικόλαο και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης εκπροσωπούμενης από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο κτίριο παρέμενε κενό και αναξιοποίητο για  αρκετά χρόνια   με αποτέλεσμα να καταστρέφεται  και να προκαλεί την αιτιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών.

Η Π.Ε Έβρου θα προβεί  άμεσα στη συντήρηση και την απαραίτητη  διαμόρφωση των χώρων του κτιρίου, προκειμένου αυτό να  καταστεί κατάλληλο  για τη εγκατάσταση των υπηρεσιών της, οι οποίες  όπως είναι γνωστό στεγάζονται σε εκμισθωμένο χώρο.

Με την παραχώρηση του αξιοποιείται ένα δημόσιο κτίριο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, εξοικονομούνται δημόσιοι πόροι, αυξάνεται η λειτουργικότητα των Υπηρεσιών καθώς  η συγκέντρωση  του μεγαλύτερου μέρους αυτών σε ένα χώρο  συμβάλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση των εξυπηρετούμενων και την  αποφυγή ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου και ιδιαίτερα  τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης κ. Θρασύβουλο Βεντούρη, τον Διοικητή κ. Νικόλαο Ραπτόπουλο και τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού  Νοσοκομείου Έβρου, τον Πρύτανη κ. Κωνσταντίνο Ρέμελη και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Τμήματος του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο προς τα Μ.Μ.Ε. της Π.Ε. Έβρου.

Οι ευχαριστίες μοιράζονται σε εαυτούς και αλλήλους, χωρίς να γίνεται η παραμικρή μνεία για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, που με τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματά της, έδωσε το έναυσμα για να προχωρήσει η αυτονόητη διαδικασία της μετεγκατάστασης.

Το επισημαίνουμε αυτό γιατί πάλι στο φύλλο της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2013 γράφαμε πως “το μόνο κατάλληλο ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ, είναι το παλαιό νοσοκομείο, για την μετεγκατάσταση όχι μόνο των Αστυνομικών Υπηρεσιών, αλλά και όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Έβρου”.

Δεν ήρθε ξαφνικά στους Αιρετούς μας Άρχοντες η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος.

Η δυναμική αρθρογραφία της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για να σταματήσουν τα υπέρογκα ενοίκια που πληρώνουμε (επειδή η προκομμένη Αλεξανδρούπολη παραμένει η μόνη πρωτεύουσα Νομού που δεν έχει Διοικητήριο) ήταν ουσιαστικά το κίνητρο.

Να τα λέμε κι αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

Και προ παντός για να μην παραγνωρίζεται η αξία και η συμβολή της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ που επί 69 συναπτά έτη αγωνίζεται για το καλό του τόπου μας.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη...

Θα ‘χουμε γιουρούσι …Αγίου πνεύματος;

Έχουμε ηρεμία στον Έβρο, πριν την «καταιγίδα» ή μήπως τεστ αντανακλαστικών; - Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής Στρατός και Αστυνομία – Ο πόλεμος...

Θα έχουμε όλοι έναν προσωπικό αριθμό!!!

Σε αντικατάσταση του ΑΦΜ, αλλά και του ΑΜΚΑ – Το σύστημα για τους Έλληνες πολίτες, θα είναι έτοιμο το 2022

Για την επανεκκίνηση – ανάκαμψη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Σκληρή κριτική ασκεί στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ» - Εννέα (9) προτάσεις που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν

Εισβολή… ανοησίας στο Μελισσοκομείο των Φερών Έβρου

Ψευδείς ειδήσεις από δήθεν «υπεύθυνα» πρόσωπα,  είναι λογικό να δημιουργούν ανησυχία στην ψυχή των Εβριτών

More Articles Like This