9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Πολιτιστικό αντάμωμα της Θράκης στην Ξάνθη

Οι τριήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 5 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 – Και Επιστημονικό συνέδριο για την Ανάπτυξη της Θράκης

paradosiako-sigrotima KSANTHI

Το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη που προετοιμάζεται πυρετωδώς εδώ και ένα περίπου χρόνο από εκατοντάδες εθελοντές τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ξεκινήσει τις πλούσιες δράσεις του στην πόλη της Ξάνθης την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.

- Advertisement -

Οι τριήμερες εκδηλώσεις συντονίζονται από το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC), ένα μη κερδοσκοπικό, μη πολιτικό οργανισμό του Απόδημου Ελληνισμού με 140.000 μέλη και φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το δύσκολο έργο της οργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων επωμίστηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης και η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης, επιστρατεύοντας την πολύτιμη εμπειρία τους από τις συνεχείς πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούν για ολόκληρες δεκαετίες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εμπλουτίζεται με Επιστημονικό Συνέδριο και θέμα «Προοπτικές και Προτάσεις Οικονομικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» το οποίο συνδιοργανώνεται από την Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ. και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και θα διεξαχθεί την 5η και 6η Ιουλίου 2013 στο αμφιθέατρο Α2 της Πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων.

Μια επίσκεψη στην ακριτική μας Θράκη συνδυάζει, εκτός από τις πλούσιες δράσεις των τριήμερων εκδηλώσεων, ένα ιδανικό συνδυασμό αρχαιολογικών θησαυρών, μουσείων, ιστορικών μνημείων, παραδοσιακών οικισμών, μοναδικών σπηλαίων, υδροβιότοπων και μαγευτικών παραλιών.

Όλα αυτά προσφέρουν απλόχερα οι πόλεις της Θράκης, οι οροσειρές της Ροδόπης, οι γραφικοί οικισμοί δίπλα στον ποταμό Νέστο, τα πανέμορφα Θρακικά Τέμπη και οι μοναδικές παραλίες των Αβδήρων και της Μαρώνειας.

Μπορείτε να πάρετε μια μικρή «γεύση» της Θράκης και να ενισχύσετε την τοπική οικονομία, με την συμμετοχή σας στο ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης των τριήμερων εκδηλώσεων στην Ξάνθη (Αναχώρηση από Αθήνα ή Κόρινθο την Παρασκευή στις 7 το πρωί και επιστροφή Κυριακή μεσάνυχτα, δύο διανυκτερεύσεις με αντίστοιχα πρωινά σε ξενοδοχεία της Ξάνθης) και συνολικό κόστος μόνο 90 ευρώ ανά άτομο!

Περισσότερες πληροφορίες rigos@greece.org ή στο τηλέφωνο 6939-250584.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Η ομορφιά της Ειρήνης

Ειρήνη άστρο λαμπερό το όμορφο καμάρι έχεις του κόσμου τα καλά

Μιλούν για «Τουρκικά» χωριά στην Δυτ. Θράκη

Σαφή διαχωρισμό κάνει ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Δυτικής Θράκης (ABTTF) κ. Χαλίτ Χαμπίμπ Ογλού – Εγκαλεί την Ελλάδα για… διακρίσεις...

Στην Αλεξανδρούπολη οι εξετάσεις συνοριοφυλάκων

Έγινε δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη – Στο Διδυμότειχο η βασική εκπαίδευση δύο μηνών Δεκτό...

Μην συνεχιστεί το λάθος του Λαμπάκη

Είναι παράλογη η απόφαση για αντιστροφή της οδού Καραϊσκάκη προς την παραλιακή – Πώς θα στρίβουν τα οχήματα, αφού στενέψανε το οδόστρωμα...

More Articles Like This