9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Για την μετεγκατάσταση, όχι μόνον των Αστυνομικών Υπηρεσιών, αλλά και για όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας Έβρου – Ουραγός σε όλα η Αλεξανδρούπολη

NOMARXIA-EVROU Astinomia_Alexpolis NOSOKOMEIO-ALEX_POLHS-PALIO

Παρακολουθήσαμε προχθές το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Τηλεόρασης “ΘΡΑΚΗ – ΝΕΤ” για την ανάγκη μεταστέγασης των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, που σήμερα πληρώνουν 10.000 ευρώ τον μήνα, σε ένα κτίριο που δεν καλύπτει πλέον τις υφιστάμενες ανάγκες.

Το κτίριο μπορεί, τα προηγούμενα χρόνια να ήταν κατάλληλο, αλλά σήμερα, με την αύξηση του προσωπικού, αδυνατεί να προσφέρει ακόμα και τους στοιχειώδεις όρους λειτουργίας των Υπηρεσιών της Αστυνομίας.

- Advertisement -

Συγχρόνως ο αριθμός των Αστυνομικών οχημάτων, δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, επί της οδού Καραϊσκάκη και στους γύρω δρόμους.

Και αυτό συμβαίνει γιατί η Αλεξανδρούπολη έχει παραμείνει ουραγός σε όλα.

Όπως έχουμε τονίσει άπειρες φορές, η Αλεξανδρούπολη είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού,που δεν διαθέτει Διοικητήριο.

Παρά το γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη ήταν η πρώτη πρωτεύουσα, όπου θεμελιώθηκε το κτίριο του Διοικητηρίου, από τον Στυλιανό Παττακό, το οποίο βέβαια ποτέ δεν κτίσθηκε, παρά τις υπάρχουσες πιστώσεις, γιατί διαφωνούσαν οι Αλεξανδρουπολίτες για την καταλληλότητα της χωροθέτησής του.

Και παρά τις εξαγγελίες, του πρώην Νομάρχη Νίκου Ζαμπουνίδη, που μας ανακοίνωνε κάθε τόσο, ότι προχωρεί με ΣΔΙΤ η ανέγερση Διοικητηρίου, ότι επελέγη το οικόπεδο κ.λπ., ο καιρός περνούσε, με τις διάφορες Υπηρεσίες του Δημοσίου να παραμένουν διάσπαρτες μέσα στην πόλη, ενώ το πανάκριβο ενοίκιο της Νομαρχίας έπεφτε κανονικά.

Το περίεργο είναι ότι μόλις φτιάχθηκε ο “Καλλικράτης” και η Νομαρχία έγινε “Περιφερειακή Ενότητα Έβρου” προκηρύχθηκε διαγωνισμός μίσθωσης του κτιρίου για… δέκα (10) χρόνια.

Παρ’ όλον ότι το γνωστό σλόγκαν “ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ” είχε αρχίσει να ξεθωριάζει.

Στην ίδια κατάσταση, χωρίς δικό της κτίριο, βρίσκεται και η Αστυνομική Δ/νση Αλεξανδρούπολης, την ώρα που η διπλανή μας Κομοτηνή, έχει να επιδείξει ένα εξαίρετο σύγχρονο Μέγαρο.

Όσες απόπειρες έγιναν μέχρι τώρα (π.χ. το οικόπεδο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου προς Παλαγία) έμειναν στα χαρτιά, γιατί ήταν δίπλα στον υποσταθμό της ΔΕΗ και θα ενοχλούσε τους Αστυνομικούς η… ακτινοβολία!!!

Με το ένα και με το άλλο, φθάσαμε στο σήμερα, με τα προβλήματα στέγασης των Υπηρεσιών να γίνονται ασφυκτικά.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξ/πολης, εξετάσθηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, στα Γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, με το ίδιο τίμημα. (10.000 ευρώ).

Αυτή την στιγμή όμως που το ταμείον είναι μείον, και ο λαός δεν προλαβαίνει να πληρώνει φόρους και χαράτσια, η λύση είναι μία.

Άμεση μεταφορά των Υπηρεσιών τόσο της Νομαρχίας Έβρου όσο και της Αστυνομίας, στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Σ’ αυτό το σημείο, θυμίζουμε πως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, είχε αντιταχθεί σθεναρά, σε κάθε απόπειρα αλλαγή; χρήσης του παλαιού νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έπρεπε να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και αποθεραπείας των ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Υποστηρίζαμε ότι οι εγκαταστάσεις του δεν πρέπει να πειραχτούν, αλλά να αξιοποιηθούν περαιτέρω.

Εμείς μείναμε στα οράματά μας για το καλό του τόπου.

Γιατί εν τω μεταξύ το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου καθημερινά ρημάζει.

Όπως μας λένε σοβάδες πέφτουν από τους τοίχους, ενώ ολόκληρα κουφώματα αφαιρούνται μυστηριωδώς από τα παράθυρα και τις πόρτες.

Για να μην ρημάξει τελείως το κτίριο, και δεδομένης της δεινής οικονομικής συγκυρίας που διερχόμαστε, προσυπογράψουμε για την μετεγκατάσταση σ’ αυτό, όλων των προαναφερθεισών Δημόσιων Υπηρεσιών και της Αστυνομίας.

Θα χρειασθούν δαπάνες για το συμμάζεμα του κτιρίου, αλλά τουλάχιστον δεν θα πληρώνουμε (εμείς οι φορολογούμενοι) δαπανηρά ενοίκια.

Για να δούμε τι θα πράξουν επ’ αυτού οι αιρετοί μας Άρχοντες.

Σ.Κ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This