9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Το νέο πλοίο για την Σαμοθράκη θα είναι έτοιμο σε ένα χρόνο

Κατατέθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου η μελέτη για την ναυπήγησή του – Σε καλό δρόμο και η κατάργηση της βίζας για τους ξένους επισκέπτες τρίτων χωρών που θα μεταβαίνουν στο νησί

topsidhs samothrace-island-greece EPIVATES-PLOIOU.5

Κατατέθηκε από το Επιμελητήριο Έβρου η ολοκληρωμένη μελέτη για την ναυπήγηση επιβατικού πλοίου 200 θέσεων που θα συνδέει ακτοπλοϊκά την Αλεξανδρούπολη με την Σαμοθράκη. Επακολουθεί η αξιολόγηση της πρότασης από την διαχειριστική αρχή και μετέπειτα η ναυπήγηση του, με τους ευοίωνους υπολογισμούς να δείχνουν πως σε ένα περίπου χρόνου το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο ενισχύοντας την σύνδεση του νησιού με την ενδοχώρα.

Η μελέτη κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χ. Τοψίδη και εφόσον τηρηθούν οι χρόνοι που έχουν προβλεφτεί, το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, με την διοίκηση του Επιμελητηρίου να έχει ήδη προχωρήσει στην σύσταση ναυτικής εταιρείας.

- Advertisement -

Επίσης ξεκαθάρισε πως το πλοίο προορίζεται μόνο για την γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Παράλληλα στο μέτωπο της τελωνειακής σύνδεσης του νησιού της Σαμοθράκης με τα νησιά της Τουρκίας και τα γειτονικά παράλια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου διαβεβαίωσε πως, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΑ, θα επιχειρηθεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να εισέλθει η Σαμοθράκη στο προνομιακό καθεστώς της κατάργησης της βίζας.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Η «ΤΕΚΑΛ» ανάδοχος στα έργα των 23,6 εκατ. ευρώ στο Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης του Λιμανιού μας - Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν  Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής...

More Articles Like This