9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ !!!

Τα ζευγάρια χωρίζουν για να πετύχουν φοροελαφρύνσεις και για να διασώσουν επιδόματα – “Βελούδινα” τα συναινετικά διαζύγια που εκδίδονται σε χρόνο ρεκόρ

divorce Agglias

Τεράστια αύξηση παρατηρείται τη φετινή χρονιά στα συναινετικά διαζύγια, με τα ζευγάρια να χωρίζουν είτε πραγματικά λόγω οικονομικής κρίσης είτε εικονικά προκειμένου να τύχουν φοροελαφρύνσεων, μη κατάργησης των επιδομάτων ή να γλυτώσουν τη διαθεσιμότητα εφόσον κάποιος από τους δύο εργάζεται στο δημόσιο.

Τα ζευγάρια καταφεύγουν σε κάθε λύση που θα μπορούσε να τους ελαφρύνει, έστω και λίγο, οικονομικά, με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις να στέκονται σύμμαχος ώστε το συναινετικό διαζύγιο να εκδίδεται σε χρόνο – ρεκόρ.

- Advertisement -

Αποτελεί κοινό μυστικό πως η οικονομική κρίση έχει επιφέρει μια άνευ προηγουμένου αύξηση στον αριθμό των συναινετικών διαζυγίων όχι λόγω προβλημάτων στην συμβίωση, αλλά εξαιτίας της οικονομικής στενότητας.

Η διαδικασία αυτή, βέβαια, πλέον με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις επιταχύνεται και εκδίδεται σε χρόνο ρεκόρ για τους διαζευγμένους συζύγους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Αγγλιά, ακόμα και στην περιοχή μας, η νέα τάση θέλει τα διαζύγια να είναι εξαιρετικά βελούδινα και να αυξάνονται συνεχώς.

Όταν στην εξίσωση μπαίνουν η αποπληρωμή των δανείων, η διάσωση των διαφόρων επιδομάτων, ακόμη και ο κίνδυνος κατασχέσεων, πολλά ζευγάρια καταφεύγουν στην επιλογή των εικονικών διαζυγίων προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Το γεγονός ότι οικογενειακό εισόδημα έχει μπει σε διαδικασία βαριάς φορολόγησης, αναγκάζει τα ζευγάρια να προσανατολίζονται σε μια εικονική λύση του γάμου, προκειμένου ώστε να υπάρχει ελάφρυνση να υποβάλλουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις, να περισώσουν την ακίνητη περιουσία τους, αλλά και να επιτύχουν μια πρόωρη συνταξιοδότηση εφόσον πληρούν τα κριτήρια για αυτό.

Η εικονικότητα ενός διαζυγίου αποτελεί μια έκφανση που είναι πολύ δύσκολη, και ίσως δεν χρειάζεται, να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθεί.

Η δεδομένη συγκυρία αναγκάζει ολοένα και περισσότερα ζευγάρια προκειμένου να αντιπαρέλθουν τις οικονομικές δυσκολίες και ανισότητες που εφαρμόζει το κράτος, να σκαρφιστούν λύσεις ώστε να σώσουν ότι περισσότερο μπορούν από το βιός τους.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This