9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 15 Αυγούστου, 2020

Εξωφρενικοί φόροι δημεύουν περιουσίες

Καταλήστευση των φορολογουμένων με τους φόρους ακινήτων που υπολογίζονται επί ανυπάρκτου αξίας -Το κράτος εφορμά κατά δικαίων και αδίκων

8359

Εμβρόντητοι οι φορολογούμενοι λαμβάνουν εν μέσω Αυγούστου σημειώματα από την εφορία και διαπιστώνουν ότι το κράτος τους καταληστεύει.

Ο μεν φόρος εισοδήματος που καλούνται να πληρώσουν είναι απαράδεκτα υψηλός. Ο δε φόρος ακίνητης περιουσίας είναι δημευτικός. Διότι δεν φορολογείται υπαρκτό εισόδημα, άλλα περιουσία – και δη επί πλασματικής αξίας – πού μπορεί να μην αποδίδει τίποτε.

- Advertisement -

Οι φορολογούμενοι πού λαμβάνουν τα σχετικά εκκαθαριστικά, βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.

Οι περισσότεροι καλούνται να εξαντλήσουν τις τελευταίες οικονομίες τους – όσοι έχουν – για να πληρώσουν τους εξωφρενικούς αυτούς φόρους.

Η οικονομική κρίσις τους έχει γονατίσει. Το εισόδημα που είχαν παλαιότερα έχει τώρα συρρικνωθεί ή εξανεμισθεί πλήρως.

Άλλα παρ’ όλα αυτά, καλούνται να πληρώσουν φόρους για αυτό που είχαν κάποτε! Έστω και αν είχαν φορολογηθεί για αυτό.

Πρόκειται για μία κατάσταση που εκ φεύγει των ορίων τής λογικής, άλλα και της ηθικής.

Επειδή ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών φοροδιαφεύγει, το κράτος εφορμά κατά δικαίων και αδίκων. Και τα σπασμένα πληρώνουν τελικώς οι έντιμοι φορολογούμενοι.

Ειδικώς στην φορολογία ακινήτων, αυτό πού γίνεται δεν έχει προηγούμενο. Ουδέποτε άλλοτε εκλήθησαν οι Έλληνες να πληρώσουν τέτοια ποσά για την ακίνητη περιουσία τους.

Ούτε στις χειρότερες ήμερες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν εφηρμόζετο ο «τριτοδρομικός» σοσιαλισμός.

Αυτό πού συμβαίνει σήμερα είναι η μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ.

Ένας φορολογούμενος μπορεί να διαθέτει – στα χαρτιά – ακίνητη περιουσία που κατά το κράτος έχει αντικειμενική αξία της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ.

Γράφουμε «στα χαρτιά» διότι μετά την κατάρρευση των τιμών στην κτηματαγορά, η αγοραία αξία των ακινήτων του μπορεί να είναι της τάξεως των 700-800 χιλιάδων ευρώ.

Αλλά και αυτή είναι θεωρητική, αφού σήμερα δεν γίνονται παρά ελάχιστες πράξεις. Και σε κάθε περίπτωση, στην περιουσία του περιλαμβάνεται και το σπίτι όπου διαμένει, το όποιο βεβαίως δεν είναι υποχρεωμένος να πουλήσει για να πληρώσει τους φόρους επειδή το έχει!

Έρχεται λοιπόν το κράτος στην περίπτωση του φορολογουμένου που θεωρητικώς διαθέτει ακίνητη περιουσία άξιας 2 εκατ. ευρώ – της οποίας ή πραγματική αξία δεν υπερβαίνει τα 800 χιλιάδες ευρώ – και του ζητεί να πληρώσει σωρευτικώς ως ΦΑΠ τριών ετών, το ποσό των 45.000 ευρώ.

Σχεδόν 15.000 ευρώ για κάθε χρονιά. Στα όποια πρέπει να προστεθούν και τα «χαράτσια» που θα πληρώσει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα όποια μπορεί να είναι άλλα 15.000 ευρώ.

Δηλαδή ένας φορολογούμενος που ενδεχομένως δεν διαθέτει καθόλου εισόδημα, καλείται να καταβάλει εφέτος 60.000 ευρώ!

Αλλά και αν έχει ο εν λόγω φορολογούμενος εισόδημα, είτε από την εργασία του είτε από την απόδοση των ακινήτων του, αυτό έχει ήδη υπερφορολογηθεί.

Αν υποτεθεί ότι είχε εισπράξει συνολικώς 100 χιλιάδες ευρώ τα όποια εδήλωσε στο ακέραιο, για αυτά έχει ήδη καταβάλει – ή θα κληθεί να καταβάλει – ως φόρο εισοδήματος περίπου 35.000 ευρώ.

Επομένως η εφορία που του ζητάει τώρα επί πλέον 60.000 ευρώ ως φόρο ακινήτων, του αφήνει τελικώς από τις 100.000 πού εισέπραξε συνολικώς, μόλις 5.000 ευρώ.

Αυτή είναι ή ληστεία πού διαπράττεται εφέτος εις βάρος των φορολογουμένων.

Εν προκειμένω, το μεγαλύτερο ποσό του φόρου ακινήτων εισπράττεται αχρεωστήτως, αφού υπολογίζεται επί ανυπάρκτου αξίας.

Αν η ακίνητη περιουσία ενός φορολογουμένου, την οποία η εφορία εκτιμά σε 2 εκατ. ευρώ, έχει όντως αγοραία αξία της τάξεως των 800 χιλιάδων ευρώ, τότε θα έπρεπε να καταβάλλεται ΦΑΠ της τάξεως των 1500 ευρώ ετησίως και όχι των 15.000 ευρώ.

Το κράτος έχει φορολογήσει επί πλέον αξία 1.2 εκατ. ευρώ πού στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Και δοθέντος ότι ο συντελεστής φόρου επί του υπερβάλλοντος ποσού είναι 1%, έχει καταλογιστεί επί πλέον φόρος 12.000 ευρώ πού δεν αντιστοιχεί σε πραγματική φορολογητέα ύλη!

Δηλαδή στον φορολογούμενο που έχει ακίνητη περιουσία πραγματικής αξίας 800 χιλιάδων ευρώ, την οποία η εφορία έχει υπερεκτιμήσει κατά 1.2 εκατ. ευρώ, το κράτος έχει διαπράξει ληστεία της τάξεως των 12.000 ευρώ ετησίως.

Και για τα τρία χρόνια ΦΑΠ που θα κληθεί να πληρώσει σωρευτικώς εφέτος, η ληστεία ανέρχεται σε 36.000 ευρώ.

Η εφημερίδα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι με όλη αυτή την αυθαιρεσία των εξωπραγματικών αντικειμενικών άξιων, τα διοικητικά δικαστήρια θα γεμίσουν με υποθέσεις Φορολογουμένων που καταληστεύονται από το κράτος.

Όταν ο φορολογούμενος καλείται να πληρώνει φόρους και δεν έχει χρήματα να τους πλήρωση, κινδυνεύει δε σε περίπτωση μη καταβολής τους να καταλήξει στην φυλακή, το μόνο που του απομένει είναι να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να αποτρέψει την εις βάρος του ληστεία.

-Ε-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This