9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Κορυφαία επίδοση, με 4 μετάλλια, των αθλητών ιστιοπλοΐας τριγώνου του ΝΟΑ

Στην 5η International Summer Regatta στην Αλεξανδρούπολη

noa_2 noa

Με την συμμετοχή 130 αθλητών από 5 κράτη και 29 ομίλους ολοκληρώθηκε η 5η International Summer Regatta στην Αλεξανδρούπολη, ένα γεγονός με ξεχωριστή σημασία για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα πανελλαδικά αλλά και της ευρύτερης Μεσογείου δίνοντας μια άλλη όψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Mε τον εντυπωσιακό αριθμό των 20 αθλητών η αγωνιστική ομάδα ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης, έδωσε δυναμικό παρόν, για ακόμη μία χρονιά, στην 5η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Regatta, που διοργάνωσε ο Όμιλος μας από 1 έως 4 Αυγούστου.

- Advertisement -

Μία διοργάνωση που κατάφερε να συγκεντρώσει, αθλητές από τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της  Τουρκίας και του Ισραήλ ανεβάζοντας έτσι το επίπεδο του ανταγωνισμού.

Ειδικότερα στην κατηγορία σκαφών Optimist δήλωσαν αγωνίσθηκαν 81 αθλητές/τριες, στην κατηγορία Laser 4.7 26 αθλητές/τριες, στην κατηγορία Laser Radial/Standard 16 αθλητές/τριες και στην κατηγορία 470 (σκάφη με πλήρωμα 2 ατόμων) 4 πληρώματα.

Η ομάδα του ΝΟΑ συμμετείχε στην κατηγορία Optimist με τους Ντούλα Αντώνιο που κατέλαβε την 4η θέση στα αγόρια, τον Πολυχρόνη Γιαννακίδη 7ος, την  Δήμητρα Παπαχρήστου 4η στα κορίτσια, τον Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου 23ο στα αγόρια, τον Ζήση Ορφανίδη 27ο στα αγόρια, τον Καμελίδη Παναγιώτη 66o,  ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν σε αγώνες οι αθλητές/τριες Θάνος Τσίλιας,  Νεκταρία Αρβανητίδου, Ντούλα Μακρίνα και ο Αθανάσιος Λάσκαρης που βραβεύθηκε και ως ο μικρότερος αθλητής της διοργάνωσης.

Στα Laser 4.7 συμμετείχαν οι αθλητές Δολιανίτης Ευάγγελος 7ος, Κακολύρης Ανδρέας 11ος και Σουλτανίδης Αρης 12ος  αντίστοιχα στα αγόρια.

Στα Laser Radial ο αθλητής Αμπατζής Βασίλειος με 3η θέση και χάλκινο μετάλλειο

Στα Laser Standard ο Ρήγας Παναγιώτης 5ος γενικής και ο Τσαούσης Χρήστος 6ος γενικής.

Στην κατηγορία  470 με δύο πληρώματα Χρυσό μετάλλιο και πρώτη θέση για τους Δολιανίτη Γιάννη και Μπολιάκη Στέλιο, με 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον Γιώργο Ντούλα και Μάνια Ψύλλα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν ακόμη, στους προπονητές  Νικολάι Ιβανόφ και Κατερίνα Τζουμάρη για την ουσιαστική συμβολή τους στις παραπάνω επιτυχίες.

Ο καιρός κατά την διάρκεια της regatta μας επιφύλασσε ευχάριστες ιστιοπλοϊκές συνθήκες, με τον Αίολο να είναι παρόν κάθε μέρα στην ώρα του. Έτσι η πρώτη ημέρα των αγώνων ξεκίνησε με βοριά εντάσεως 16-20 κόμβων, που βοήθησε την επιτροπή αγώνα να στήσει τον αγωνιστικό στίβο και να ολοκληρωθούν 3 ιστιοδρομίες σε όλες τις κατηγορίες.  Ηπιότερες συνθήκες με Δυτικούς- ΝΔ ανέμους επικράτησαν τις δύο επόμενες ημέρες, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά από οκτώ ιστιοδρομίες.

Μόνο θετικά σχόλια μπορεί να προκαλέσει η εμφάνιση του ΝΟΑ σε μία τόσο ανταγωνιστική διοργάνωση με συμμετοχές εθνικών ομάδων με υψηλό προϋπολογισμό. Οι ξένες αποστολές, αθλητές και συνοδοί,  διασκέδασαν και απόλαυσαν την διαμονή τους στην Αλεξανδρούπολη και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη regatta 2014 στην διάρκεια της οποίας ο όμιλος μας θα γιορτάσει με πανηγυρικό τρόπο τα 50 χρόνια από την ίδρυση του (1964-2014). Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στους τοπικούς φορείς που στήριξαν την προσπάθεια, στους χορηγούς και στους εθελοντές και στις εθελόντριες που βοήθησαν τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης να διοργανώσει άρτια, ένα τέτοιου επιπέδου διεθνή αγώνα.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This