9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

“ΝΑ HESW ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΑΝΤΙΧΡΥΣΟ ΣΑΣ”

Γνώμη και άποψη σ’ αυτό τον τόπο μάλλον δικαιούνται να έχουν μόνον οι χυδαίοι, οι πληρωμένοι και οι ξεφτίλες – Όλοι οι άλλοι, σύμφωνα με την “χούντα της μετριότητας” πρέπει να σιωπούν – Όταν ο Λαμπάκης εμφανίζεται ως… θύμα!!!

dianomarxiaki-sinedriasi yper-xrysou

Είναι ορισμένες φορές που ότι και να πεις, ότι και να κάνεις βρίσκεσαι να απολογείσαι στους πάντες.

Αλλά ακόμη κι αν αποφάσιζες να μην εμπλακείς σε τίποτε και να μην έχεις γνώμη για το ότι συμβαίνει και πάλι θα σε κατηγορούσαν όλοι επειδή δεν πήρες το δικό τους μέρος και δεν σχολίασες!

- Advertisement -

Γνώμη και άποψη σε αυτό τον τόπο μάλλον δικαιούνται να έχουν μόνο οι χυδαίοι, οι πληρωμένοι, οι ξεφτίλες.

Όλοι οι άλλοι, σύμφωνα με την “χούντα της μετριότητας” πρέπει να σιωπούν.

Κάνω λοιπόν μία ιστοσελίδα. Έχω ήδη συμπληρώσει 25 χρόνια στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης στην Θράκη, πολλά εκ των οποίων δημιουργήθηκαν από εμένα τον ίδιο και αν μη τι άλλο δικαιούμαι ως πολίτης να διαθέτω ένα καθόλα αξιοπρεπές, επώνυμο και νόμιμο Μέσο ώστε να εκφράζομαι και εγώ αλλά και να δίνω βήμα σε όσους δεν μπορούν να εκφραστούν από κάπου αλλού.

Πέφτουν λοιπόν πάνω μου χίλιοι δύο ατάλαντοι τεμπέληδες και επαγγελματίες κρατικοδίαιτοι σφουγγοκωλάριοι κομματικών γραφείων τη μία να μου ζητήσουν να δημοσιεύσω το Α, την άλλη να μου “διαρρεύσουν” το Β κ.ο.κ. Το κόλπο δεν πιάνει.

Ξεκινά επιχείρηση προσέγγισης από κάθε λογής δημοσιογραφική σαβούρα, κακομοίρες βίζιτες, γλύφτες της εξουσίας τσοντο-μπλόγκερς και άλλα πλάσματα του τοπικού παρακμιακού υπονόμου που ξαφνικά αποφάσισαν πως είμαστε “φίλοι” και φρόντιζαν ώστε δημοσίως και μπροστά σε επιλεγμένο κόσμο να δείχνουν πως “μιλάμε”.

Κι ας μην είχαμε μιλήσει κι ας μη γνωριζόμασταν ποτέ πριν στην ζωή μας. Το άφησα κι αυτό να προχωρήσει για να δω μέχρι που φτάνει ο χαφιεδισμός και η ρουφιανιά στην Γκιουμουλτζινά του Μπουκλουτζά…

Συνέχισα έναν μοναχικό δρόμο πάνω και έξω από όλες αυτές τις καταστάσεις. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με κανέναν και καμία εκτός κι αν επρόκειτο για θέμα δημοσίου συμφέροντος ή αν είχα δεχτεί πριν κάποια βρώμικη και παράνομη επίθεση.

Έδινα την δυνατότητα να προβληθεί όποιος και όποτε το ήθελε, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου αρκεί να πίστευα μέσα μου πως προσφέρει κάτι στην τοπική κοινωνία και κάνει το καλό. Απέκλεια όμως συστηματικά άτομα που γνώριζα πως έχουν κάνει κακό. Δικαίωμά μου ήταν.

Δεν ζήτησα ούτε και πήρα ποτέ χρήματα για τίποτα. Κι ας χρειαζόταν να απασχολούμαι απίστευτα τρελές ώρες για να πετύχει αυτό το Μέσο. Και πέτυχε. Σε κάποιο σημείο έφτασε να έχει περισσότερο κοινό από όλα τα τοπικά ΜΜΕ μαζί. Δεν ξέρω αν εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτά τα μεγέθη καθώς έχω σταματήσει να κοιτάζω στατιστικά για πάνω από 2 χρόνια. Και ούτε με ενδιαφέρει.

Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει η δυνατότητα ελευθερίας της έκφρασης ώστε κάποια στιγμή στην Κομοτηνή να μπορούν να γράφουν και να ακούγονται και πολίτες εκτός κλίκας και παρακράτους, εκτός κατεστημένων και στο μεγαλύτερο κομμάτι τους μισθωμένων ΜΜΕ.

Ο τρόπος που πάντα κάλυπτα και καλύπτω τα γεγονότα ήταν με μία συγκεκριμένη λογική: όχι ως δημοσιογράφος (λέξη που στις ημέρες μας σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείται και ως βρισιά) αλλά ως τυχαία παρευρισκόμενος πολίτης.

Άλλωστε το τονίζω παντού όταν με ρωτάνε: δεν είμαι δημοσιογράφος, είμαι πολίτης που δημόσια γράφει. Βλέπω, ακούω, καταγράφω, εκφέρω άποψη. Απλά πράματα.

Τα περισσότερα επιτυχημένα ρεπορτάζ τα έχω κάνει …με την κάμερα του κινητού! Ότι δηλαδή έχει στην τσέπη του ο κάθε πολίτης που μπορεί να είναι ο πιο πετυχημένος δημοσιογράφος σήμερα. Γι αυτό και το γνωστό σλόγκαν του RodopiNews.gr: “η ενημέρωσή μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε …στους δημοσιογράφους”!

Πολιτική, τοπική αυτοδιοίκηση, τοπική επικαιρότητα, θέματα κοινωνικά, παραπολιτικά είναι ορισμένα από τα αγαπημένα μου. Κάποιοι θεώρησαν κάποτε πως θίγονται και μου ζήτησαν να διαγράψω άρθρα. Το έκανα όταν το ζήτησαν κόσμια και μου εξήγησαν τον λόγο.

Άλλοι με απείλησαν, με λέξεις, με πράξεις, μέχρι και με όπλο ένας λαφρής και παρατρεχάμενος πολιτικών γραφείων αστυνομικός της νύχτας. Εκεί δεν το έσβησα. Απλά τους έριξα “σκατά στα μούτρα” και τους είπα να πάνε στα δικαστήρια ή άμα διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα ας έρθουν να με κάνουν “ντα”. Τους περιμένω ακόμη…

Προχθές στην συνεδρίαση της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά των εξορύξεων χρυσού δυστυχώς παίχτηκε ένα παραπολιτικό θέατρο που προσβάλει κάθε άνθρωπο με νοημοσύνη μεγαλύτερη αυτής ενός νηπίου.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης έστειλε δημόσια ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε πολίτη της Θράκης να συμμετέχει στην ανοιχτή συνεδρίαση της Διανομαρχιακής η οποία θα γινόταν στο δημοτικό μέγαρο.

Τώρα πόσο σωστό είναι ο κάθε Λαμπάκης να χρησιμοποιεί το δημοτικό μέγαρο για να κάνει συνεδριάσεις με 10 ιδεολογικούς του φίλους, δεν το γνωρίζω.

Θα έδινε π.χ. την αίθουσα για να κάνει συνεδρίαση και η κίνηση πολιτών υπέρ του χρυσού; Η μήπως αυτοί δεν δικαιούνται επειδή δεν είναι φίλα προσκείμενοι;

Τέλος πάντων στην πρόσκληση ανταποκρίθηκα επειδή έτυχε να βρίσκομαι στην περιοχή και εφόσον διέθετα χρόνο, σκέφτηκα να καλύψω τυπικά την εκδήλωση.

Κατά την είσοδό μου στον χώρο, αντιμετωπίστηκα “κάπως” από ορισμένα άτομα που εκ των υστέρων έμαθα πως είναι συνεργάτες του Λαμπάκη. Ισως να μην ενέκριναν το “περιθωριακό” ντύσιμό μου, ίσως να μη τους άρεσε η φάτσα μου. Δημοκρατία έχουμε βεβαίως.

Η συνεδρίαση άρχισε, 3 δημοσιο-τέτοιοι που παρευρεθήκαμε εκεί (εγώ, ο Thraki-life και ο Radio Maximum) ξεκινήσαμε με τα τυπικά πλάνα από τον χώρο και σε λίγο μπήκαν μέσα κάποιοι πολίτες από τις διπλανές Σάπες.

Ο δήμαρχος ορθώς κατά την γνώμη μου τους ζήτησε να πούνε ποιοι είναι διότι πρώτη φορά τους έβλεπε σε συνδρίαση της Διανομαρχιακής. Μέχρι εκεί κανείς δεν διαφωνεί.

Υποψιαζόμενος όμως το ποιοι είναι (οι περισσότεροι παλιννοστούντες των Σαπών που ζητούν εργασία για να μη μεταναστεύσουν) έκανε ένα κατά την γνώμη μου ατόπημα: ξεκίνησε να ρωτά τι άποψη έχουν για την επένδυση του χρυσού!

Χωρίς αυτό να απαγορεύεται νομίζω πως δεν είναι και το πιο ευγενικό που θα μπορούσε να κάνει ένας οικοδεσπότης.

Καλείς κάποιον για συζήτηση και πριν αυτή ξεκινήσει τον αναγκάζεις να σου πει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις δικές σου πολιτικές θέσεις;

Εκεί ήταν που ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες των πολιτών των Σαπών και χάθηκε η μπάλα!

Κάποιοι “αυλικοί” του δημάρχου που, σύμφωνα με την δική τους οπτική της πραγματικότητας, θεώρησαν πως προσφέρουν καλές υπηρεσίες στο αφεντικό τους μπήκαν στην μέση για να “μαλώσουν” τους πολίτες που …τόλμησαν να έρθουν στην συνάντηση!

Ούτε η μεγαλύτερη ηλικία ορισμένων, ούτε η σωματική τους κατάσταση (ΑΜΕΑ) δεν συγκίνησε κάποιον κύριο συνεργάτη του Λαμπάκη που τους επιτέθηκε με άσχημο τρόπο χαρακτηρίζοντάς τους “μαλάκες” και δίνοντάς τους και …συμβουλή “να πάνε να γ@μηθούν”! Ισως βέβαια ο ίδιος να είναι σεξολόγος και να θεώρησε πως οι πολίτες των Σαπών χρειάζονται περισσότερο σεξ…

Το βίντεο καταγράφει τα πάντα αλλά οι γνωστοί “βασιλικότεροι του βασιλέως” διαστρέφουν την πραγματικότητα κατ επάγγελμα.

Δεν γράφουν για απρέπεια του Λαμπάκη και των συνεργατών του αλλά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.

“Προπηλακισμοί στον Λαμπάκη” (που στο μεταξύ έγινε και ήρωας), “τραμπουκισμοί από μισθοφόρους του χρυσού” και άλλες γραφικότητες έως και στοχευμένες συκοφαντίες για να εξαπατηθεί η κοινή γνώμη κατακλύζουν το διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες.

Μεταξύ των οποίων και περιπτώσεις όπως η ιστοσελίδα του υπαλλήλου του Αρη Γιαννακίδη που …καλεί σε βεντέτα (περιμένω τους εισαγγελείς να κινηθούν) ή το ανώνυμο τσοντο-blog των απατεώνων της Κομοτηνής που και πάλι με “φωτογραφίζει” και καλεί σε βιαιότητες και τραμπουκισμούς!

Δηλαδή ακόμη και να θέλει ένας πολίτης να ενημερωθεί σωστά, αν δει 10 μισθωμένες τσοντο-σελίδες να γράφουν παραμύθια και μία (που τυγχάνει να μη θέλει να τα αρπάξει) να γράφει την αλήθεια, είναι πιθανότερο να πιστέψει το ψέμα! Πόσο μάλλον όταν αυτό συνοδεύεται από το κύρος συνεργατών του Λαμπάκη και του Γιαννακίδη…

Προπηλακισμοί και τραμπουκισμοί δεν έγιναν, τουλάχιστον από την πλευρά των πολιτών.

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο, ως αυτόπτης μάρτυρας και για την πλευρά Λαμπάκη όπου και ο ίδιος φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο της κυρίας του ΕΠΑΜ πως σπρώχνει με θράσος τον Κακουλίδη αλλά και ο απαράδεκτος συνεργάτης του βρίζει τους πολίτες εκστομίζοντας ένα σωρό χυδαιολογίες, λες και βρίσκεται σε κάποιον οίκο ανοχής.

Με αφήνει αδιάφορο αν ο λαοπρόβλητος άρχοντας του τόπου δήμαρχος Λαμπάκης θα ήθελε να ισχύει μία άλλη πραγματικότητα, γιατί έτσι βολεύει τον πολιτικό του αγώνα κατά του χρυσού.

Εγώ αυτή την πραγματικότητα κατέγραψα και αυτήν παρουσίασα. Και ευτυχώς δεν είμαι ούτε υπάλληλος του Λαμπάκη, ούτε του Γιαννακίδη για να αναμεταδίδω ψεύδη επειδή έτσι βολεύει τα αφεντικά μου. Κι ας προσπαθούν κάποιοι να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα όσο μπορούν.

Δεν με ενδιαφέρει να πάρω την θέση κανενός. Απλά να μην καταπατούνται αυτονόητα συνταγματικά δικαιώματα σε αυτό τον τόπο από κάποιους που νομίζουν πως είναι υπεράνω νόμου.

Φυσικά και ως άτομο δεν έχω καμία ανάγκη να πω ότι δεν είμαι υπάλληλος καμίας εταιρείας χρυσού ή αλουμινίου και πως ούτε η άποψή μου είναι κατά παραγγελία, όπως συμβαίνει σε τόσους και τόσους πουλημένους δημοσιο-τέτοιους.

Αλλά αναγκάζομαι να το επαναλαμβάνω αφού εκ των πραγμάτων στην Θράκη το ψέμα και η παλιανθρωπιά κυβερνάνε τον τόπο.

Είδα κάποια γεγονότα, τα κατέγραψα και έτυχε η καταγραφή αυτή να διαψεύδει τις μαϊμουνιές κάποιων.

Ε λοιπόν περαστικά τους. Δεν με ενδιαφέρει ούτε ο χρυσός, ούτε τα φράγκα που παίρνουν κάτω από το τραπέζι τα δημοσιογραφικά κατοικίδια της περιοχής. Μπορούν να τα βάλουν όλα εκεί που ξέρουν.

Θα δημοσιεύω πάντα γεγονότα και όχι πληρωμένες και προκατασκευασμένες “ειδήσεις” όπως κάποιοι θέλουν. Και φυσικά, όπως έχω γράψει και στο Facebook, έχω ήδη στείλει SMS σε Λαμπάκη και Τόλη δίνοντάς τους το βήμα για να απαντήσουν και δεν ενδιαφέρθηκαν μέχρι στιγμής.

Ίσως από την άλλη να τους καλύπτει η “εναλλακτική πραγματικότητα” που παρουσιάζουν οι μισθωμένες ιστοσελίδες. Περαστικά τους.

Σωτήρης Μπουζάρας

***

Σημείωση Ε.Θ.

Τί περισσότερο ή τί λιγότερο έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ;

Που ο ανεκδιήγητος Δήμαρχός μας τα θεώρησε ως ψευδή και συκοφαντικά;

Γιατί δεν ισχύουν γι’ αυτόν οι Αρχές της ισονομίας και της Ισηγορίας.

Αυτή είναι η…. Δημοκρατία του.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Αναβιώνει στο δικαστήριο ο βιασμός και η δολοφονία

Της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, στην Ξάνθη – Ο παρανοϊκός γείτονάς της, την βίασε και την έκαψε ζωντανή...

Άνοιξε το ρεύμα της Εγνατίας

Από την Μέστη προς Κομοτηνή, μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων Με ανακοίνωσή της, η...

Μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Η ημερίδα στο Επιμελητήριο Έβρου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πώς μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση 9 μηνών

Όλοι οι Εβρίτες στο πλευρό του Φεριώτη

«Προβοκάτσια» μυρίζει η συμπλοκή Τούρκων λαθρομεταναστών με τον 32χρονο κτηνοτρόφο – Να μην επιτρέψουμε να μαραθεί ο Πατριωτισμός των Ακριτών του Έβρου...

Οι Ένοπλες Δυνάμεις ας είναι παράδειγμα για την Κυβέρνηση

Λαθρομετανάστες, νέοι, ετοιμοπόλεμοι, σε αρίστη φυσική κατάσταση, συντονίζονται μέσω τηλεφώνων – Πότε όμως θα ξυπνήσει το πολιτικό μας σύστημα;

More Articles Like This