9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παγώνουν επί του παρόντος οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

eklogiko-paravan

Το φθινόπωρο επρόκειτο να ξεκινήσει, ατύπως, η προεκλογική περίοδος ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης τον προσεχή Μάιο.

Στα κομματικά επιτελεία προγραμματίζονταν συσκέψεις για τη διαμόρφωση στρατηγικής και την επιλογή υποψηφίων στους μεγάλους δήμους, ενώ οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους έχουν ήδη ξεκινήσει βολιδοσκοπήσεις και προετοιμάζονταν να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους τον Σεπτέμβριο.

- Advertisement -

Ωστόσο, από τη στιγμή που οι γερμανικές εξαγγελίες για τρίτο «πακέτο» πυροδότησαν σενάρια για πρόωρες εθνικές εκλογές οι υποψηφιότητες παγώνουν καθώς το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ανατρέπει τους σχεδιασμούς.

Αργότερα οι αποφάσεις για μεγάλους δήμους, περιφέρειες

Όπως όλα δείχνουν, εταίροι και πιστωτές θα πιέσουν ασφυκτικά για ένα νέο μνημόνιο που θα καλύπτει τη διετία 2015-2016.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί -και επιμένει- ότι δεν πρόκειται να περάσουν από την παρούσα Βουλή νέα δημοσιονομικά μέτρα και, επομένως, δημιουργούνται οι προυποθέσεις για σύγκρουση με την Τρόικα, η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Η πολιτική ρευστότητα και αβεβαιότητα αποπροσανατολίζει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών και, πάντως, στα επιτελεία Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά και σε αυτό της Κουμουνδούρου, ούτε καν δίνεται απάντηση -πλέον- στην ερώτηση πότε θα ληφθούν αποφάσεις για τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες, η αναμέτρηση στους οποίους θα έχει πολιτική σημασία.

Πάντως, στους μικρότερους δήμους, όπου οι επιλογές των υποψηφίων δεν θα γίνουν κεντρικά, καθώς, εκτός των άλλων, οι ανεξάρτητες (ή «ανεξάρτητες») υποψηφιότητες είναι «της μόδας» οι διεργασίες προχωρούν κανονικά και το φθινόπωρο εφόσον, τελικώς, δεν οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές, αναμένεται θερμό.

aftodioikisi.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This