9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΜΕ… ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΡΟ

Από τους έξι (6) ιατρούς που υπηρετούσαν στις αρχές του 2013 στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, έμεινε μόνον ΕΝΑΣ !!! – Απαράδεκτη κατάσταση που μας εκθέτει, εκτός των άλλων, στα μάτια των ξένων επισκεπτών – Ποιός θα ακούσει το σήμα κινδύνου;

KENTRO-YGEIAS-SAMOTHRAKHS limeniko-skafos1

“Τα ίδια Παντελάκι μου, τα ίδια Παντελή μου”.

Μια έκφραση του λαού μας που αποδίδει την επανάληψη προβλημάτων και καταστάσεων που δεν λένε να διορθωθούν.

- Advertisement -

Ο λόγος για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης που σήμερα εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς έχει απομείνει με ένα (1) μόνο γιατρό.

Οι τακτικοί αναγνώστες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, σίγουρα έχουν καταγεγραμμένα στην μνήμη τους, τα κατά καιρούς αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την ανάγκη επάνδρωσης με ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας του ακριτικού μας νησιού.

Διαβάστε το κατεπείγον έγγραφο, που έστειλε στο Υπουργείο Υγείας ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης κ. Γεννάδιος Διαμαντόπουλος:

***

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S.

 

Σας γνωστοποιώ ότι στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από τους έξι (6) ιατρούς που υπηρετούσαν στις αρχές του 2013 απέμεινε μόνο ένας (1) Ειδικός Γενικός Γιατρός. Δύο (2) ειδικοί ιατροί συνταξιοδοτήθηκαν (τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο) και τρεις (3) αγροτικοί γιατροί (όλοι) παραιτήθηκαν.

Στις προηγούμενες προκηρύξεις και επαναπροκηρύξεις θέσεων για αγροτικούς και επικουρικούς δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το νησί με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, ο οποίος διπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αφύσικο να εξυπηρετείται από έναν και μόνο ιατρό.

Δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης ούτε και διακομιδές ασθενών με συνοδεία ιατρού στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης.

Δηλώνω ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση δεν θα φέρω καμία ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει από αυτή την άκρως επικίνδυνη και εγκληματική κατάσταση.

Εκτός αυτού έχω πρόβλημα υγείας και αν υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης δεν θα υπάρχει κανένας γιατρός.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Ο Δ/ντης του Κ.Υ. Σαμοθράκης

Διαμαντόπουλος Γεννάδιος

Γενικός ιατρός

Διευθυντής ΕΣΥ

***

Σημείωση Ε.Θ.

Αυτή ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Σαμοθράκη.

Κατάσταση που προκαλεί ντροπή για όλους μας.

Γιατί εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε εμείς οι κατοικούντες στα χώματα της Θράκης, της μεγάλης γης, τα προβλήματα των νησιωτών.

Κυρίως στα ζητήματα υγείας.

Το πιο αποκαρδιωτικό είναι ότι βρισκόμαστε στο μέσον της τουριστικής περιόδου, που πηγαίνει πολύ καλά, και δεν μπορούμε να προσφέρουμε τα στοιχειώδη στους ξένους επισκέπτες μας.

Για τους Σαμοθρακίτες, αυτοί συνήθισαν την μεταφορά τους με το περιπολικό του Λιμενικού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σε περιπτώσεις εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών.

Ως πότε όμως αυτή η πρωτόγονη κατάσταση θα διαιωνίζεται;

Η Εφημερίδα μας απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.

Όχι για προκηρύξεις θέσεων στο νησί, αλλά για άμεση Απόσπαση ιατρών στην Σαμοθράκη.

Είναι η αναγκαία λύση.

Σ.Κ.

 

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This