9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Άγνοια και ανευθυνότης για το θέμα της Συρίας

Το ουσιαστικό ερώτημα είναι ποιος πράγματι είναι υπαίτιος για την ρίψη των χημικών – Και εδώ η Αμερικανική Ηγεσία, επιδεικνύει την ίδια επιπολαιότητα που επέδειξε την εποχή του πολέμου στην Βοσνία

syria-1

Παρακολουθώντας κανείς τα σχόλια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης και των περισσοτέρων πολιτικών παρατάξεων, σχετικά με την Συρία, αντιλαμβάνεται και τους βασικούς λόγους των παθογενειών του πολιτεύματος μας.

Η αβίαστος διαπίστωσις είναι, ότι τα περισσότερα πού ακούγονται χαρακτηρίζονται από άγνοια, ανευθυνότητα και ανακολουθία.

Πλέον γραφικές είναι οι απόψεις των κομμάτων της Αριστεράς, τα όποια μέχρι προ τίνος ελεεινολογούσαν την διεθνή κοινότητα ότι ουδέν πράττει για να σταματήσει την ανθρωποσφαγή στην Συρία.

Από την στιγμή όμως που εξεδηλώθησαν προθέσεις επεμβάσεως, ξαφνικά άλλαξαν τακτική. Εστράφησαν υπέρ της «ειρήνης» και καταγγέλλουν προκαταβολικώς τα σχέδια των «ιμπεριαλιστών». Σχέδια πού ακόμη απλώς πιθανολογούνται!

Εξ ίσου αστείες ακούγονται οι απόψεις διαφόρων «αναλυτών» οι όποιοι εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τα όσα ανεξέλεγκτα μπορεί να προκύψουν από μίαν επίθεση κατά τής Συρίας.

Επισημαίνουν τις απειλές του δικτάτορος Άσσαντ και την προειδοποίηση του περί «ισοδυνάμου απαντήσεως» και αμφισβητούν την ικανότητα τής αμερικανικής διοικήσεως να διατηρεί τον έλεγχο της εξελίξεως των επιχειρήσεων.

Είναι οι ίδιοι ακριβώς πού «προειδοποιούσαν» σχετικά με την μαχητική ικανότητα των δυνάμεων του Ιράκ κατά τον πρώτο και τον δεύτερο πόλεμο του Κόλπου και, ακόμη παλαιότερα για τις δυνάμεις τής Αργεντινής κατά τον πόλεμο των Φώκλαντ.

Οι ίδιοι πού στον ψυχρό πόλεμο, ομιλούσαν για την παντοδυναμία της Σοβιετικής Ενώσεως!

Προφανώς ευρισκόμεθα απέναντι σε συμπλεγματικές συμπεριφορές.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που τις επιδεικνύουν ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητος!

Τους δίνουμε σημασία! Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με την κοινωνία μας…

Τα δεδομένα είναι σαφέστατα.

Αν το καθεστώς Άσσαντ  χαρακτηρίζεται εγκληματικό, οι αντιφρονούντες ανταποκρίνονται στον χαρακτηρισμό του τρομοκράτου, πολύ, ακριβέστερα από άλλους, τους οποίους οι αμερικανικές  δυνάμεις καταδιώκουν απηνώς.

Συνεπώς δεν τίθεται θέμα συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών αν επικρατήσει ή  μία ή η άλλη πλευρά.

Επιπροσθέτως, όταν μία χώρα ευρίσκεται σε πολυετή εμφύλιο και δεν μπορεί το καθεστώς να επικρατήσει στρατιωτικώς, μέ ποιες δυνάμεις άραγε θα δώσει την «ισοδύναμη απάντηση» στους Αμερικανούς;

Με αυτές που αδυνατούν να καταβάλουν τους αντάρτες;

Όσο για τις δυνάμεις που θα χρησιμοποιηθούν, τόσο η διάταξίς τους, όσο και οι δημόσιες δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα δεικνύουν ότι θα περιορισθούν στην εκτόξευση ενός – ικανού κατά πάσαν πιθανότητα- αριθμού βλημάτων Τόμαχωκ, οι όποιοι θα εκραγούν στον ουρανό ή στο έδαφος της Συρίας, η οποία δεν θα έχει καμμία δυνατότητα αντιδράσεως.

Μπορεί το αντιαεροπορικό της πλέγμα να κατάρριψη δύο ή τρεις. Μέχρι εκεί όμως.

Γιατί όμως οι Αμερικανοί να κτυπήσουν την Συρία;

Η επιφανειακή ανάγνωσις θα μπορούσε να αρκεσθεί στην ερμηνεία ότι η χρήσις χημικών όπλων πρέπει να τιμωρηθεί.

Αν μη τι άλλο, πρέπει να δοθεί ένα αποτρεπτικό μήνυμα σε όποιον σκεφθεί να τα χρησιμοποιήσει εκ νέου, ενδεχομένως αυτή την φορά εναντίον του Ισραήλ

Το μήνυμα όμως θα μπορούσε να έχει και άλλους αποδέκτες.

Αφ’ ενός τους Ιρανούς με τους όποιους το καθεστώς Άσσαντ διατηρεί φιλικές σχέσεις και αφ’ ετέρου τους Ρώσους και τους Κινέζους, προς τους όποιους η Ουάσιγκτον δεν παύει να υπενθυμίζει την στρατιωτική τους αδυναμία.

Δια τούτο και αγνοεί επιδεικτικώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το βέτο που εκεί μπορούν να προβάλλουν,

Το ουσιαστικό ερώτημα όμως, με το οποίο ουδείς ασχολείται είναι ποιος πράγματι είναι ο υπαίτιος για την ρίψη των χημικών.

Εδώ η αμερικανική ηγεσία επιδεικνύει την ίδια επιπολαιότητα την οποία επέδειξε και ο πρώην πρόεδρος Κλίντον την εποχή του βοσνιακού πολέμου.

Ενώ πυκνώνουν οι ενδείξεις εμπλοκής των μυστικών υπηρεσιών αραβικών κρατών που για τους δικούς τους λόγους, ήθελαν να προκαλέσουν επέμβαση κατά του Άσσαντ, η Ουάσιγκτον κωφεύει.

Όπως ακριβώς έκανε και στην Βοσνία με την περίπτωση τής εκρήξεως όλμου στην αγορά του Σεράγεβο.

Για την οποία πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι υπαίτιοι δεν ήσαν οι Σέρβοι που εβομβαρδίσθησαν εις αντίποινα.

Ήσαν Βόσνιοι Μουσουλμάνοι με την συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών αραβικών χωρών.

Κάτι που και τότε εφημολογείτο από την πρώτη στιγμή.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΕΒΡΟ

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This