9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Ακόμη περισσότερες επιτυχίες για τον “υπερ-ποδηλάτη” Δεληγεώργη Κωνσταντίνο

deligeorgis

Μετά την ολοκλήρωση των wintergames και τους Βαλκανικούς αγώνες υπερ αποστάσεων, ο ‘δικός μας’ Δεληγεώργης Κωνσταντίνος ήταν και πάλι η μοναδική ελληνική συμμετοχή, που παρά την ίωση του κατάφερε να συλλέξει σημαντικούς πόντους αυξάνοντας κατακόρυφατο παλμαρέ του, κατοχυρώνοντας έτσι μια ακόμη θέση εκκίνησης για το επόμενο στάδιο πρόκρισης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υπερ-Μαραθώνιας Ποδηλασίας.

Φανερά ικανοποιημένος από την βαθμολογία του μας είπε σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία, “…οι επιδόσεις μου αυξάνονται περισσότερο στους πολυήμερους αγώνες και όχι τόσο σε ημερήσιους. Παρόλα αυτά ειμαι αρκετά ευχαριστημένος από το αποτελέσμα μιας και όλο αυτό το διάστημα αγωνιζόμουν με πνευμονία χωρίς ιατρική περίθαλψη. Δεν είχα την πολυτέλεια χρόνου να σταματήσω γι’αυτό και μου δημιούργηκαν προβλήματα. Το άθλημα μου ειναι αρκετά απαιτητικό και δίχως δικαιολογίες συνεχίζω μπροστά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έκπληκτοι έμειναν όσοι βρέθηκαν στον τερματισμό του αγώνα, αντικρίζοντας το κοντέρ του Κωνσταντίνου να φανερώνει το σχεδόν 3ψήφιο νούμερο μέγιστης ταχύτητας στις απότομες κατηφορικές στροφές σε αγώνα γειτονικής χώρας. “La fortepedale” (το ‘δυνατό’ ορθοπέταλο), ήταν ο τίτλος για τον Έλληνα αναβάτη, όπως χαρακτηρίστηκε από τον αθλητικογράφο ιταλικού περιοδικού, στο οποίο παραχώρησε εκτενής συνέντευξη για τους αγώνες υπερ-αντοχής στο εξωτερικό, την άποψή του για τον Γύρο Ιταλίας καθώς και προγνωστικά για τον Γύρο Γαλλίας και Ισπανίας αλλά και γενικότερα για το πόσο διαδεδομένη ειναι η ποδηλασία στον ελληνικό χώρο. Ενώ όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη ομολογία-σκάνδαλο ντόπινγκ γνωστού αθλητή υποστήριξε ότι έφερε πράγματι μεγάλη αναστάτωση στον χώρο του αθλητισμού. Βέβαια τα πράγματα δεν ειναι όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Κάτι άλλο κρύβεται. Δεν έχω ποδηλατική εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Αθλητισμό κάνουμε για να ξεφεύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα της ζωής. Και σίγουρα υπάρχουν και ‘καθαρά’ μετάλλια σε όλα τα αγωνίσματα της ‘παρεξηγημένης’ ποδηλασίας.

- Advertisement -

Για την νέα σεζόν και μετά από μεγάλους αγώνες στο εξωτερικό χιλιάδων χιλιομέτρων, με μοναδικές συμμετοχές και επιτυχίες με δυνατές πηδαλιές, ο νεότερος Έλληνας ποδηλάτης υπερ-αντοχής αγωνίζεται ενάντια σε πολύ έμπειρους και δυνατούς αθλητές ενώ μας αποκάλυψε ότι απέκτησε ακόμη περισσότερη εμπειρία κάτι που θα τον βοηθήσει στο μέλλον. Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά από συμμετοχές γνωστών μεγάλων αγώνων στο εξωτερικό και μετά την τεράστια επιτυχία του στον διασημότερο και μεγαλύτερο σε συμμετοχές υπερμαραθώνιο Γύρο παγκοσμίως καθώς και ο μεγαλύτερος γύρος της Ευρώπης σε απόσταση αλλά και προγενέστερος του Γύρου Γαλλίας, ειναι ο πρώτος Έλληνας που ανήκει πλέον στους υποψήφιους ποδηλάτες οι οποίοι θα διεκδηκίσουν την πρόκριση για τον Γύρο της Αμερικής.

“…Έχω μια πρόταση από αμερικανό προπονητή της UCMI να συμμετάσχω στον υπερμαραθώνιο γύρο της Αμερικής. Το μόνο που μένει ειναι να καταφέρω να συνθέσω ένα δυνατό και αξιόπιστο ελληνικό ‘team’ που θα μπορούμε να συνεργαστούμε απόλυτα για την επιτυχία. Έτσι, αν αποφασίσω να κάνω το επόμενο βήμα θα πρέπει να επικεντρωθώ στον στόχο μου. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και επιπλέον θέματα εξίσου σημαντικά, μιας και δεν εξαρτώνται όλα από εμένα και τις ικανότητές μου. Πάντως η λέξη ‘αποτυχία’ δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Θα προσπαθήσω έστω για την πρόκριση.”

Εμείς του ευχόμαστε Υγεία και πολλές Επιτυχίες για τους επόμενους στόχους του, όποιοι και αν ειναι αυτοί, να τα καταφέρει και να συνεχίζει να μας κάνει περήφανους!

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

Θα ‘χουμε γιουρούσι …Αγίου πνεύματος;

Έχουμε ηρεμία στον Έβρο, πριν την «καταιγίδα» ή μήπως τεστ αντανακλαστικών; - Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής Στρατός και Αστυνομία – Ο πόλεμος...

Θα έχουμε όλοι έναν προσωπικό αριθμό!!!

Σε αντικατάσταση του ΑΦΜ, αλλά και του ΑΜΚΑ – Το σύστημα για τους Έλληνες πολίτες, θα είναι έτοιμο το 2022

Για την επανεκκίνηση – ανάκαμψη της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Σκληρή κριτική ασκεί στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ» - Εννέα (9) προτάσεις που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν

More Articles Like This