9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Όμως η Τζεμιλέ Γιουσούφ δηλώνει πως είναι Γερμανίδα “Τουρκικής καταγωγής” – Συνολικά στην Γερμανική Βουλή εκλέχθηκαν έντεκα (11) βουλευτές τουρκικής καταγωγής, ενώ απέτυχαν οι Ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι

cem3 germania-1

Μπορεί οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις γερμανικές εκλογές να μην κατάφεραν να μπουν στη Βουλή, όμως για πρώτη φορά το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) απέκτησε μια Moυσουλμάνα βουλευτίνα.

Ο λόγος για την 35χρονη Τζεμιλέ Γιουσούφ, που εκλέχθηκε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ.

- Advertisement -

Η Γιουσούφ γεννήθηκε στη Γερμανία και μπορεί να είναι μέλος οικογένειας μουσουλμάνων της Κομοτηνής, ωστόσο η ίδια δηλώνει Γερμανίδα «τουρκικής καταγωγής», σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Όσον αφορά στην επιτυχία της, η ίδια σε δηλώσεις της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε πως «ο δρόμος ως εδώ ήταν μακρύς» και πρόσθεσε ότι «για μένα προσωπικά, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία».

Σημειώνεται πως οι γονείς της έζησαν στη συνοικία Γενί Μαχαλέ της Κομοτηνής και πριν από αρκετά χρόνια έφυγαν ως μετανάστες στη Γερμανία. Η Τζεμιλέ γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν, ενώ κατέχει μάστερ στις πολιτικές επιστήμες και στις ισλαμικές σπουδές. Μάλιστα, έως τώρα ήταν αξιωματούχος της κυβέρνησης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι, σε οποιαδήποτε θρησκεία και ανήκουν, έχουν κοινά συμφέροντα. Τόσο οι μουσουλμάνοι όσο και οι χριστιανοί στη Γερμανία θέλουν, για παράδειγμα να διδάσκεται η θρησκεία στο σχολείο», είχε δηλώσει προφάτως η 35χρονη Γιουσούφ στο ραδιοσταθμό της Deutsche Welle.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα CDU εκλέγει μουσουλμάνους βουλευτές. Όμως, είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται γυναίκα μουσουλμάνα.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί πως η Τζεμιλέ Γιουσούφ, τράβηξε την προσοχή στη Γερμανία όταν έγινε η πρώτη μουσουλμάνα υποψήφια του κεντροδεξιού κόμματος σε εθνικές εκλογές.

Ο λόγος είναι ότι το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) της Μέρκελ -όπως, άλλωστε, αναφέρει και το όνομά του- θεωρεί ότι ο χριστιανισμός είναι ένα από τα θεμέλια της γερμανικής ζωής.

Όπως αναφέρεται στο εκλογικό πρόγραμμα του: «Θέλουμε μια Ευρώπη που να είναι προσηλωμένη στις χριστιανικές και δυτικές ρίζες της και να ζει από αυτές».

Ακόμη, τις πύλες της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag) πέρασαν συνολικά 11 βουλευτές τουρκικής καταγωγής.

Σημειώνεται ότι οι γερμανικές εκλογές είναι σημαντικό ζήτημα για την γείτονα χώρα, διότι στην Ομοσπονδιακή Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι τουρκικής (ή κουρδικής ) καταγωγής, από τους οποίους περίπου οι 800.000 έχουν δικαίωμα ψήφου.

ThrakiToday

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This